Malatya, Elazığ, Diyarbakır ve Sivas'ta Bu Telefonu Alan Tamirden Çıkmıyor!
Malatya Diyarbakır Elazığ Sivas'ta telefon alacaklar dikkat! Bu telefonun tamiri bitmiyor. Peki hangi telefon?
Akıllı telefonlar hayatımızı 5 Şubat 2008 tarihi ile beraber giriş yaptı. Yeni kuşak her ne kadar bilmese de eskiden telefon tamiratları bu kadar yaygın değildi. Akıllı telefonların hayatımıza girmesi ile beraber telefon tamiratı da talep görmeye başladı. Peki bu zamana kadar en fazla tamir gören telefon hangisi?
ELAZIĞ MALATYA DİYARBAKIR VE SİVAS’TA BU TELEFONA TALEP FAZLA
Yapılan araştırmalar sonucu en fazla tamir gören telefonların başında yine akıllı telefon piyasasını alt üst etmiş olan İphone yer alıyor. Bildiğiniz üzere Apple ve iPhone modelleri bildiğiniz gibi artık en çok satılan ve sevkiyat edilen akıllı telefon markası.
Shiftdelete’nin haberine göre, Electronisc Hub ise tüm zamanların en çok tamir edilen akıllı telefon modelini ortaya çıkardı. Bu veriler ise iFixit tamir taleplerine ve sayfa görüntülemelerine göre oluşturuluyor.
Son yıllarda hükümetler daha kolay onarılabilen akıllı telefon üretimi için teşvikler vermeye ve bazen tedbirler almaya başladı. Bu anlamda da iFixit, insanların akıllı telefonlarını kendilerinin tamir edebilmesi için önemli bir yardımcı.
IPHONE 4 LİSTENİN BAŞINDA YER ALIYOR
Şimdiye kadar tüketicilerin en çok tamir yardımı talep ettiği akıllı telefon modeli ise iPhone 4 oldu. Apple’ın 2010 yılında tanıttığı akıllı telefon, en çok kullanılan akıllı telefon modellerinden de biri.
Yine en çok tamir talebi alan akıllı telefon markası da 17 milyon 511 bin sayfa görüntülemesiyle Apple oldu. Bunu 2 milyon 834 bin tamir talebi ile Samsung takip etti. Huawei ise 768 bin 114 ile üçüncü sırada yer alıyor.
En çok tamir talep edilen akıllı telefon modeli sıralamasında ilk on sıra ise tamamen iPhone modellerinden oluşuyor. Buna göre en çok tamir edilen Android akıllı telefonu ise Samsung Galaxy S III ve onu sırasıyla Galaxy S5, S4, S6 ve LG Nexus 5 takip ediyor.
En çok tamir edilen akıllı telefon markası olumsuz bir imaj gibi gelse de aslında bu modellerin ne kadar uzun süreyle kullanıldığını ortaya çıkarıyor.