LÜKS İFTAR YARIŞI

Ramazan ayı bütün bereketi , rahmeti ve güzellikleri ile geldi

TAKİP ET
Ramazan ayı bütün bereketi , rahmeti ve güzellikleri ile geldi. Ramazan ile birlikte bazı güzel alışkanlıklarımızın yanında yanlışlarımız da olmaya başladı.



GÜZELLİKLER

Ramazan ayının en güzel ve önemli özelliği paylaşmak. İmkanları ve bütçesi oranında muhtaçlara ve ihtiyaç sahibi ailelere yardımda bulunmak onların sofrasına icabet etmek ya da onları kendi soframızda ağırlamak...

Bununla birlikte çevremizdeki bütün mazlumlara ve mağdurlara göz kulak olmak, onların sorunları ile yakından ilgilenmek...



GÖNÜL KAZANMAK

Ramazan ayında en çok dikkat etmemiz gereken konulardan biri de öfke kontrolü. Günlük hayat içerisinde iş yaşamında ve özelikle trafikte saygılı olmak ve kalp kırmadan insanlara hakaret etmeden günü tamamlamak ramazanda en çok dikkat edilmesi gereken konular arasında geliyor.



LÜKS İFTAR YARIŞI

Ramazan ayında en çok yapılan yanlışların başında da lüks mekanlarda verilen görkemli sofraların donatıldığı iftar programları.

İslamın ve ramazanın ruhuna aykırı yapılan bu tür programlar son yıllarda bir nebze azalma gösterse de büyük oranda devam ediyor.



ZENGİN SOFRASI

Bu tür iftar programlarının en kötü tarafları sofrada muhtaç ve gariban kişiler yerine zengin ve statü olarak üst konumda olan insanların olması.

"En güzel iftar sofrası fakirin bulunduğu iftarlardır" diyen peygamberimizin hadisinde muhalif iftar programları ne yazık ki devam ediyor.



STK'LAR DAHA DUYARLI OLMALI

Birçok konuda toplumu iyiye doğruya ve güzele çağırmayı hedefine koyan, bürokrasi ve siyasilerin yanlış ve eksikliklerini gündeme getiren STK' ların bu konuda kendilerinin böylesi bir yanlışta ısrar etmeleri üyelerinin de tepkilerine yol açıyor.



REKLAM MI YAPILIYOR?

Ramazanda aynı kişilerin farklı STK vakıf ve dernekler tarafından dönüp dönüp iftara çağrılması ve davet edilen başkan ve yönetim kurulu üyelerinin her defasında bu programlarda boy göstermesi kamuoyu tarafından da ibretle izleniyor. Bazı STK'ların iftar ve ramazanı fakirlere ulaşma vesilesi yerine şahsi ve kurumsal öne çıkma gayretlerine dönüşmesi bu mübarek ayın ruhunu olduğu gibi muhtaç insanlarımızı da rencide ediyor.



MAHALLE İFTARLARI YAPILSIN

Vatandaşlar lüks mekanlarda lüks sofralarda ve genellikle varlıklı insanların davet edildiği iftarlar yerine mahdigere iftarlarının yapılmasının daha doğru olacağını ifade ediyorlar. Özellikle dar gelirli insanlarımızın ikamet ettikleri mahdigerelerin cami ,taziye evi,okul, düğün salonu ya da sokak iftarları ile ramazanın daha güzel olacağını ve amacına uygun bir paylaşma ve kardeşlik örneği olacağını ifade eden vatandaşlar, il yöneticileri ve siyasilerin de halkla birlikte iftar yapmalarının toplumsal yapımızı güçlendireceğini ifade ediyorlar.

Bakmadan Geçme