Lojistik Merkez için ilk adım

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, Çarşamba günü yaşadığımız depremin ardından 'Afet ve Acil Durum Koordinasyon Toplantısı' için Elazığ'a gelen AFAD Başkanı Oktay Memiş ile Elazığ'da Bölgesel Lojistik Merkezi Projesini görüştüklerini belirterek, 'Talebimizin bölgesel hizmet anlamında çok değerli olacağı ve Elazığ'ın bölgesel afetler için en hazırlıklı il olduğu değerlendirilmiştir. İnşallah bu proje en kısa sürede bölgesel ölçekte hizmet verecek bir noktaya taşınacaktır' dedi.

TAKİP ET

Bu açıklama oldukça önemli ve değerli. Zira 6 Şubat depreminden sonra bu konuyu her platformda dile getiren ve yetkililerden destek isteyen ETSO Başkanı İdris Alan, yine bu konuda dün bir açıklama yaparak konunun ciddiyetine dikkat çekmişti.

Akşam saatlerinde yapılan koordinasyon toplantısında AFAD Başkanı Oktay Memiş'in lojistik merkezin kurulumu adına harekete geçeceklerini açıklaması, olası Tunceli depremi adına yüreklere su serpti.

Demek ki ihtiyaçlar yerinde, zamanında, projeleriyle ve detaylarıyla birlikte ilgililere sunulursa sonuç alınabiliyor. Sadece istemek yeterli değil elbet. Ne istediğinizi ve aşamalarını bilimsel düzlemde raporlara dökerek talep edebiliyorsanız o konuda bir adım öndesiniz demektir.

AFAD Başkanı Oktay Memiş'in bu açıklaması ile lojistik merkezin sadece mevcut depolardan ibaret olmadığını da bizler anladık. Umarız asıl muhatap da anlamıştır.

Bakmadan Geçme