Kurumlarda Karne Vakti

Bu hafta 2023 yılını tamamlayıp yeni bir yıla girmiş olacağız.

TAKİP ET

Teamülden ve gelenektendir, her yeni yıl başında ya da yeni yılın yeni haftası, bazı tembel kurumlar ise yeni yılın ilk ayı içerisinde bir önceki yılda gerçekleştirdikleri hizmetleri kamuoyuna yeniden hatırlatır ve bununla da bir nevi kendi reklamlarını yapmış olurlar.

Eminiz ki birçok kamu kurumu bu çalışmayı başlattı ve son aşamasına geldi. Muhtemelen de yılın ilk günleri medya kurumlarına özenle yaptıkları çalışmayı servis edip yayınlanmasını sağlayacaklardır.

Tabi ki bir kurumun bir yılda yaptığı çalışmaları kamuoyuna duyurması ve hatırlatması kadar doğal bir şey olamaz. Ama biz isteriz ki yapmak istediklerini ya da halkın ısrarla bekledikleri ancak gerçekleştirilemeyen hizmetleri de sebepleriyle birlikte kamuoyuna açıklasınlar.

Bu yapılmadığı takdirde en kolay yapılan rakamlarla ve inandırıcılığı olmayan seremonisiyle göz boyalayabilirler ama vatandaş somut, kendisine olumlu anlamda dokunan hizmetleri duymak istiyor.

Kısaca çelik-çomak oynayarak göz boyayan ve sadece siyasileri memnun etmeye odaklı bir kamu kurumu değil, asli sorunlarına çözüm olan bir kurum istiyor. Siz isterseniz önümüzdeki hafta önünüze sıklıkla gelecek bu tür haberleri bir de bu açıdan takip edin ve değerlendirin. Bakalım ne göreceksiniz?

Bakmadan Geçme