Kurnaz: 'Nakit Satışlarda Da Fiş Kesilmeli'

Elazığ Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Turan Kurnaz, çıkan yeni yasayla birlikte nakit satışlarda fiş ya da fatura kesmeyenlere yönelik cezaların ağırlaştırılmasını ve fatura kimin adına kesildiyse o kişi kredi kartı ya da banka hesaplarından ödeme alınması uygulamasını Hakimiyet Gazetesi'ne değerlendirdi.

Elazığ Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Turan Kurnaz yasalaşarak yürürlüğe giren 7524 sayılı kanunun küçük esnafa nasıl yansıyacağı hakkında Hakimiyet Gazetesi'ne önemli açıklamalarda bulundu.

7524 sayılı kanunda yapılan değişiklik TBMM'de kabul edilerek 2 Ağustos Cuma günü yayınlanan 32620 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Yeni yasayla birlikte nakit satışlarda fiş ya da fatura kesmeyenlere yönelik cezalar ağırlaştırılırken fatura kimin adına kesildiyse o kişi kredi kartı ya da banka hesaplarından ödeme alınacak.

Yapılan bu yasa değişikliğinin Elazığ'da esnaflara yansımanın nasıl olacağını Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Turan Kurnaz'a sorduk.

DÜZENLEMEYİ DOĞRU BULUYORUM

Kurnaz, Gazetemize yaptığı özel açıklamada “ Bir mal satıldığında fatura ya da fiş kesmek mecburidir. Örneğin bir pazarlamacı bir işyerine mal sattığında o malın girdisi olmadığı zaman bir nevi devletten vergi kaçırmış oluyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin her vatandaşı üstüne düşen vergisini ödemek zorundadır. O nedenle yapılan düzenlemeyi doğru buluyorum. Çünkü satılan malın vergisini ödemek zorundasınız. Fatura kesmeyen kişi yasa dışı iş yapıyor ve hep kendi kazanıyor. Eğer bu ülkede yaşıyorsan kazandığının vergisini ödeyerek yükümlülüğünüzü yerine getirmek zorundasınız. O yüzden yapılan vergi sisteminin oturması lazım ve ona destek vermek gerekiyor. Vergisini düzgün ödeyen, kazancını faturalandıran dürüst esnafı yeni sistem asla etkilemez” dedi.

GÜÇLÜ DEVLET İÇİN VERGİ SİSTEMİ ŞART

Kurnaz “ Devletin güçlü olabilmesi için vergi yasasının işlemesi gerekiyor. Hiçbir ayrım yapmadan zengin, fakir, büyük esnaf, küçük esnaf, sanayici ayrımı yapmadan vergi sisteminin işlemesi gerekiyor. Sonuç olarak bizim devlete ödediğimiz vergiler dolaylı olarak bize hizmet olarak geri dönüyor.” dedi.

HERKESE EŞİT OLMALI

Devletin güçlülüğü açısından vergi yasasından taviz vermeden ilerlemek gerektiğini ifade eden Başkan Kurnaz, “ O nedenle devletin güçlülüğü açısından vergi yasasından taviz vermeden ilerlemek gerekiyor. Yoksa herkes kendine çeker ve cebini düşünürse o zaman devletin devlet olma şansı yoktur. Bunlar yoluna girerse kimse denetlenmekten de korkmaz ödeyeceği vergiden de çekinmez. Çünkü; yeter ki sistem herkese eşit işlesin” diye konuştu.

Özel Haber

Bakmadan Geçme