KURDA BELİRSİZLİK SÜRÜYOR

Ali Öztürk/Referandumdan evet çıkmasının hemen ardından düşüş yaşanan kurda, ivme tekrar yukarıyı gösterdi en merak edilen sorulardan bir tanesi de dolarda ne gibi d

TAKİP ET
Ali Öztürk/Referandumdan evet çıkmasının hemen ardından düşüş yaşanan kurda, ivme tekrar yukarıyı gösterdi en merak edilen sorulardan bir tanesi de dolarda ne gibi değişikliğin olacağıydı. Uzmanlar doların referandum sonrası düşeceği yönünde görüş belirtmişlerdi.

Referandumdan önce 3,62 den işlem gören dolar referandumdan sonra 3,66 civarında işlem görmeye başladı. Konuyla alakalı görüşme yaptığımız döviz bürosu sahibi İsa Süren referandum sonrası piyasalarda her hangi bir hareketlenmenin olmadığını ama ileriki süreçlerde doların belirsizliğini koruyacağını söyleyip şunları belirtti:‘'Referandum ‘dan önce doların doğrultusu yukarıya doğruydu dolarda ciddi bir yükseliş vardı referandumdan sonrada herhangi bir değişiklik olmadı. Bundan sonra tamamen hükümetin alacağı kararlarla alakalı yukarıya veya aşağıya doğru bir hareketlenme olacak ama uzun vadede doların tekrar artacağı yönünde tahminimiz var. Vatandaşın şu bu duruma tepkisi normal bir durumda dolar alanda var bozduranda var rutin olarak devam ediyor. Bundan sonra vatandaşların ne yönde karar alacağını tahmin edemiyoruz dolarda oluşacak hareketliliğe göre vatandaş tavır alacaktır. Devletin dolarla alakalı yeni bir politika oluşturacağını 'da tahmin etmiyoruz'' dedi.

Bakmadan Geçme