KÜFÜR TEK MİLLETTİR

15 Temmuz darbe ve ülkeyi işgal planının halkımız tarafından geri püskürtülmesi ve FETÖ örgütünün kesin bir hezimet yaşamasının ardından devreye diğer b

TAKİP ET
15 Temmuz darbe ve ülkeyi işgal planının halkımız tarafından geri püskürtülmesi ve FETÖ örgütünün kesin bir hezimet yaşamasının ardından devreye diğer bir taşeron örgüt olan PKK girdi.

Elazığ Emniyet Müdürlüğü'ne sabah saatlerinde PKK'lı teröristler bomba yüklü araçla saldırı düzenledi.

KEBAN İSTİKAMETİNDEN GELDİ

Çaydaçıra kavşağında bulunan Elazığ Emniyet Müdürlüğü'ne saldırı  saat 09.20'de yapıldı. Teröristler, Keban istikametinden gelen bomba yüklü aracı Çaydaçıra Kavşağında ana yoldan çıkartarak yaya kaldırımını kullanıp Emniyet Müdürlüğü bahçe duvarında patlattılar.

Şehrin her noktasında kulakları sağır eden patlamayla Emniyet Müdürlüğü binasının ön cephesi büyük hasar gördü ve ağaçlar köklerinden sökülürken yerde büyük bir çukur oluştu. Silah seslerinin duyulduğu bölgeye yaralılar için çok sayıda ambulans sevk edildi. Hastanelere kaldırılan yaralılar için kan anonsları yapıldı. Elazığ Valiliği yetkilileri saldırıda 3 güvenlik görevlisinin şehit olduğunu, 217 yaralının olduğunu bildirildi.

GEÇİCİ YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Başbakanlığın yazısıyla, Elazığ Emniyet Müdürlüğüne teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıya ilişkin geçici yayın yasağı getirildiğini duyurdu.

BAŞBAKAN YILDIRIM ELAZIĞ'DA

Başbakan Binali Yıldırım, Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü'nün bu sabah teröristlerin bombalı saldırısına uğraması nedeniyle incelemelerde bulunmak üzere Elazığ'a geldi.  

Başbakan Yıldırım'ın Elazığ incelemelerine Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, ilimiz milletvekilleri de katıldı.

 

FETÖ, GÖREVİ PKK'YA DEVRETTİ

Başbakan Yıldırım, Elazığ Emniyet Müdürlüğüne yönelik saldırının ardından bölgede incelemelerde bulundu. Olay yerinde bir açıklama yapan Başbakan Yıldırım, 'FETÖ 15 Temmuz yenilgisinden sonra görevi PKK'ya devretti' dedi.

 

'TERÖR ÖRGÜTLERİ OMUZ OMUZA'

'Sabah dokuz civarında emniyet binasının tam karşısında ana yolun kenarında bomba yüklü bir aracın infilakı sonucu ilk anda 3 polisimiz şehit oldu, toplam 217 yaralımız hastanelere intikal ettirildi. Son durum, yaralılardan 72'si taburcu oldu, ayakta tedavileri tamamlandı. 145'inin de 5 hastanede tedavileri devam ediyor. Yaralıların 85'i polis, 60'ı sivil. Yaralılar içerisinde durumu ağır olanların sayısı 20. Bunların içinde iki polisimizin yarası biraz daha ağır ve toplam 14 yaralının diğerlerine göre durumu biraz daha ağır. Terör örgütleri adeta omuz omuza işbirliği içerisinde. Başarısız darbe girişiminden sonra FETÖ görevini PKK'ya devretmiştir.

 

'AYNI MERKEZDEN YÖNETİLİYORLAR'

 

Terör örgütlerinin aynı akıl tarafından yönetildiğini belirten Başbakan Yıldırım, açıklamasını şöyle sürdürdü: 'Bunları yöneten akıl aynı akıl. Milletimize şunu Elazığ'dan, buradan, olay yerinden söylemek istiyorum, bu yola baş koyduk. Hiçbir terör örgütü Türkiye ile bilek güreşine giremeyecek, bu milleti asla ve asla hiçbir terör örgütü teslim alamayacak. Bunların çılgınlaşmasının arkasında askerimizin polisimizin artan bir kararlılıkla takibi var. Bu saldırıların arkası gelebilir ama bizi yıldıramazlar yolumuzdan geri koyamazlar. Milletimizin hissiyatını anlıyoruz. Hepimizin canı yanıyor. Şehit ve yaralılarımız var ama bir diğer gerçekte Türkiye'nin bekasıdır. Türkiye'nin aydınlık yarınlarıdır. Bu konuda her kim ne şekilde gelirse gelsin Allah'ın izniyle 79 milyon vatan evladının 15 Temmuz'da gösterdiği asil duruş bundan sonra da bölücü terör örgütünü bu topraklarda yok edinceye kadar devam edecek.

'YA İSTİKLAL YA ÖLÜM'

Terör konusunda sonu nereye varırsa varsın ya İstiklal Ya Ölüm diyerek devam edeceklerini söyleyen Başbakan Yıldırım, şöyle konuştu: ' Bunların akıl hocaları var. Bu bölücü terör örgütünü bölge insanımızla aramızdan çıkaracağız. Türkiye'nin gelecek yolculuğunda birlikte hareket edeceğiz. 15 Temmuz'da bir kez daha gördük ki bu asil milleti kimse yenemez. Bugün CHP ve Ak Parti'den vekillerimizle, her görüşten milletimizle biriz dayanışma içindeyiz. Konu vatan olunca gerisi teferruat anlayışıyla devam edeceğiz. Tüm milletime başsağlığı diliyor ve geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

'SALDIRI PKK İŞİ'

 

Hiçbir tereddüt yok bölücü terör örgütü ve PKK bu saldırının arkasındadır. Biraz sonra yaralıları hastanede ziyaret edeceğiz. 5 hastanede yaralılarımız. Yaralılar içerisinde durumu kritik olan 2 kişi var. İnşdigerah onlarda kısa sürede sağlığına kavuşmuş olur.

 

'ALARM DURUMUNU BİR ÜST DÜZEYE ÇIKARDIK'

Ne Elazığ'da ne başka bir yerde bu hain terör örgütü yaşam hakkı bulamayacağını belirten Başbakan Yıldırım bunun için canla başla çalıştıklarını ifade etti.  Başbakan açıklamasını şöyle sürdürdü:''Bütün birimlerimiz, herkes alarm durumunda. Herkes, her an, her türlü tehdide karşı gereken çalışmayı, hassasiyeti gösteriyor. Bundan sonra da alarm durumunu bir üst düzeye çıkarmış bulunuyoruz''

KILIÇDAROĞLU'NDAN HÜKÜMETE TAM DESTEK

Elazığ ve Van'daki terör saldırılarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, terörle mücadelede hükümete tam destek mesajı verdi.

Genel Merkezin önünde basın açıklamasında bulunan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, saldırıları kınamakla kalmadıklarını, hükümete açık çek verdiklerini söyledi.

Hükümetin terörü bitirmesi için gereken her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

'ELİMİZDEN GELEN HER TÜRLÜ KATKIYI YAPACAĞIZ'

'Terörü bitirmek için muhalefetten ne istiyorsanız vermeye hazırız. Bugüne kadar ne istediyseniz verdik. Ama siz de terörü bitirin. Terörle mücadele konusunda elimiz zayıf diye bir sorun olmamalı. Dolayısıyla terörle mücadelenizi yapın ve ülkeyi bu beladan kurtarın. Elimizden gelen her türlü katkıyı yapacağız. Buna uygun politikalar geliştirmek gerekiyor'

Teröre karşı kale gibi set olan Aziz insanların diyarı memleketim Elazığ'da bugün meydana gelen menfur saldırıyı şiddetle kınıyorum. Hepimizin başı sağ olsun. Hepimize geçmiş olsun!

Memleketi istikrarsızlaştırmaya, insanların arasında korku ve panik havası yaymaya çalışan bu kdigereş saldırılarla, ne Elazığımızın Aziz insanları ne de hiçbir Türk halkı yıldırılamayacaktır!

15 Temmuz'da hedefine eremeyen kdigereşler ve onların diğer maşalarının ve uşaklarının hüsran dolu çırpınışlarını tarih ibretle yazacak elbet. Terörist köpeklerin akıttıkları şehit kanları, o teröristlerin taşeron maşalarını ve o maşaları tutanları da, uşaklarını da kan gölüne boğacaktır! Yaşayıp, buna da şahit olacağız inşdigerah!

HALK YİNE DURUMA VAZİYET ETTİ

Dün sabah saatlerinde Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan saldırılardan sonra tıpkı 15 Temmuz darbe kalkışmasında olduğu gibi halk duruma vaziyet oldu. Olayın sıcaklığı ile tüm polisler olay yerine çağrılırken yaralıların enkazdan ve olay yerinden hastanelere taşınmasına halkımız büyük bir rol üstlendi.

POLİSİN UYARISINA RAĞMEN

Polisin olay yerinde ikinci bir patlama olur ikazına ve olay mahdigerine vatandaşı sokmama tedbirlerine rağmen vatandaş bu uyarıları dikkate almadı ve canı pahasına olay yerine girerek yaralıları ambulanslara ya da hastanelere ulaştırmak için kendi araçlarına taşıdılar.

HASTANELERE AKIN YAŞANDI

Çok sayıda yaralının olduğu konusunda sosyal medya hesaplarından yapılan anonslar üzerine vatandaşlar, kamu ve özel hastanelere kan vermek üzere  akın etti. Trafik sıkışıklığı sebebiyle birçok vatandaşın araçlardan inerek hastanelere koşarak ulaşma gayretleri Elazığ halkının duyarlılığını bir kez daha ortaya koydu.

TRAFİĞİ HALK YÖNLENDİRDİ

Halkımızın hastanelerde tedavi gören yaralılara kan vermek için her türlü vasıta ve yaya olarak ulaşma gayretleri karşısında sıkışan trafiği yönlendirmek ve sürücülere yardımcı olmak görevi de duyarlı vatandaşlarımıza kaldı. Hastaneler giden yollarda gecikmeleri önlem amacıyla trafiği düzenleyen vatandaşlar bunu yaralılarımıza bir an önce kan verilmesini sağlamak için yaptıklarını söylediler.

ERKAN BAY CNN CANLI YAYININDA

 Elazığ Emniyet Müdürlüğü binasına yapılan menfur saldırıyı CNN ekranlarından duyuran ve olay hakkında detaylı bilgiler veren Hakimiyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü  Erkan Bay, olayın huzurun başkenti olarak bilinen ve bugüne kadar şehir merkezinde hiçbir eylemin gerçekleştirilmemiş  olmasının   düşündürücü olduğunu belirtti.

Bakmadan Geçme