KOVANCILAR ''ÇAĞ'' ATLIYOR

Göreve ilk geldiklerinde ilçenin en büyük probleminin su olduğunu kaydeden Kovancılar Belediye Başkanı Hacı Akpınar, bu sorunu çözmek için su kuyularında bu

TAKİP ET
Göreve ilk geldiklerinde ilçenin en büyük probleminin su olduğunu kaydeden Kovancılar Belediye Başkanı Hacı Akpınar, bu sorunu çözmek için su kuyularında bulunan su pompalarını revize ederek yerin 14 metre aşağısına çektiklerini ve ilçeye daha fazla su akışı sağladıklarını söyledi. Yine su depolarının içini revizyon ederek fayanslama ve temizleme çalışmaları yapıp ilçenin daha temiz su içmesini sağladıklarını kaydeden Akpınar, “İlçemizin su kaynağı olmadığından dolayı Elazığ Belediyesi ve Devlet Su İşleri Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmeler neticesinde ilçemize Hamzabey Barajı'ndan saniyede 25 litre cazibeli akacak şekilde su kazandırarak ilçemizin su sorunu çözmek adına uğraşlar verdik. Yine Ankara'da Elazığ milletvekillerimiz ile birlikte yaptığımız girişimler neticesinde Kovancılar ve Palu ilçelerinin ortak kullanacağı 6 milyon TL değerindeki atık su arıtma tesisini ilçemize hibe yoluyla kazandırdık” dedi.



SOSYAL ALAN EKSİKLİĞİNİ GİDERİYORUZ



Kovancılar Belediye Başkanı Hacı Akpınar, ilçedeki sosyal alan eksikliğini gidermek için yoğun bir gayretle çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. İlçenin geniş bir kitleye hitap ettiğine dikkat çeken Akpınar şöyle konuştu: “Sosyal donatılar açısından ilçemizde Bağlar Mahdigeremizde 2 bin 800 m2 üzerine İller Bankası destekli içerisinde çocuk oyun gruplarının ve ailelerin dinlenebileceği alanların yer aldığı bir park inşa ederek halkımızın hizmetine sunduk.Yine Çaybaşı ve Gültepe mahdigerelerimizin kullanacağı 5 bin 800 m2 üzerine kurulu içerisinde Spor Toto Teşkilat Başkanlığı'ndan aldığımız 1 basketbol sahası yeşil alanlar, çocuk oyun grupları ve kamelyaları dizayn ederek halkımızın hizmetine sunduk.



‘'KOVANCILAR DAHA ZENGİN ALANLARA SAHİP OLACAK''



Kovancılar, bölgenin geçiş güzergahında olduğu için bölgeden insanlarımız ilçemizi çokça ziyaret etmekte. Sosyal alanların eksikliklerini gidermek için tüm gayretimizle çalışıyoruz. Kapıaçmaz Göleti'nin yanı başına göl manzaralı 35 bin m2 üzerine kurulu bir mesire alanı oluşturmak için çalışmalara başladık. Çalışmalarımız kapsamında mesire alanının duvar çitlerini örerek Orman Bölge Müdürlüğümüzün desteği ile ağaçlandırma çalışmalarını gerçekleştirdik. İnşdigerah bu yılda yine yeşillendirme çalışmalarını yaparak kamelyalarımızı yerleştirip içerisinde yine Spor Toto Teşkilat Başkanlığı'ndan ilçemize kazandırdığımız 1 tenis kortu ve basketbol sahasını da yerleştirdikten sonra halkımızın hizmetine sunacağız.İlçemizi sosyal donatı açısından daha da zenginleştirmek için Elazığ milletvekillerimiz ile Ankara'da Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Akif Çağatay Kılıç ile görüşerek 12 adet semt sahasını ilçemize kazandırdık. Mahdigerelerimize yerleştireceğimiz semt sahaları ile ilçemiz daha da zengin alanlara sahip olacak.”



DAHA YEŞİL BİR KOVANCILAR İÇİN ÇALIŞTIK



Ağaçlandırma konusunda ilçede her yıl yaklaşık 5 bin fidan ve ağaç ekimi gerçekleştirdiklerini kaydeden Akpınar, daha yeşil bir Kovancılar için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

Bisiklet yolu çalışmalarının yanı sıra yürüyüş ve spor alanlarını da halkın hizmetine sunacaklarını belirten Akpınar, “Bunun yanında sosyal alan çalışmalarımızda durmadık daha da hız vererek yaklaşık 3.5 km uzunluğunda bisiklet yolu çalışmasına başladık. Yolumuzun alt yapı çalışmalarını bitirerek üst yapı çalışmalarına başlayıp asfaltlama çalışmasını bitirdik. Bu yılda üst yapı çalışmalarında yürüyüş ve spor aletlerini yerleştirip halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.



KENDİMİZ ÜRETİYOR, YOLLARIMIZI KENDİMİZ YAPIYORUZ



Akpınar, göreve geldikleri günden beri 280 bin M2 kilit parke çalışması yaptıklarına dikkat çekti. ‘İlçemizin yollarını kilim gibi dokuduk' diyen Akpınar sözlerini şöyle sürdürdü: “Öncelikle biz göreve geldiğimizde parke fabrikamızı revizyon ederek daha fazla kilit parke üretimi yapılmasını sağladık. Göreve geldiğimiz günden beri ilçemizde mahdigere ve sokaklarımızda yaklaşık olarak 280 bin m2 kilit parke çalışması yaparak ilçemizin yollarını kilim gibi dokuduk. Kendimiz üretiyor yollarımızı kendimiz yapıyoruz. İlçemizin sanayi içi asfaltlama çalışmasını da yaparak sanayi içi yol sorununu çözdük. Yine alt yapı çalışmasında Elazığ Fırat Elektrik Aş. ile görüşerek elektrik kablolarının yer altına alınması için çalışmalarına başladık.”



2018 YATIRIM PROGRAMINA ALINDI



Doğalgaz ile ilgili Ankara'da Elazığ milletvekilleri ile bir çalışma yaptıklarını belirten Kovancılar Belediye Başkanı Hacı Akpınar, “Milletvekilimiz Sayın Metin Bulut'un Enerji Komisyonu'nda olması dolayısıyla görüşmelerde bulunduk. 2018 yatırım programına alındı bu da ilçemize hayırlı olsun. Emeği geçen milletvekillerimize ilçemiz adına teşekkür ediyorum” dedi.



500 METRE KANALİZASYON YAPILDI



Akpınar, yeni imara açılan kısımlardaki kanalizasyon yapımı çalışmaları kapsamında yaklaşık 500 m uzunluğunda kanalizasyon yapıldığını belirterek, “İmarının çok eski olması nedeni ile İmar Planı Revizyon çalışmaları başlatılmış yüzde 70 hibe destekli olmuştur. Geriye kalan 42 Km'lik kanalizasyon çalışmasında İller Bankası destekli projede yüzde 50 hibe ile projesi yapılıp ihale aşamasına gelmiştir” diye konuştu.



ARAÇ PARKINI GÜÇLENDİRDİK



Göreve geldiklerinde araç parkının sağlıklı olmadığını vurgulayan Akpınar bu alanda yapılan çalışmalarla ilgili ise şu bilgileri verdi: “Biz göreve geldiğimizde araç parkı pek sağlıklı değildi. Araç parkına kazandırdığımız 20 araç ile araç parkını güçlendirip daha kaliteli hizmeti kendimize ilke edindik. 1 adet greyder, 2 adet Opel binek taksi, 2 adet hafriyat kamyonu, 1 adet kepçe, 1 adet arama kurtarma aracı, 2 adet 55 kişilik otobüs, 1adet et taşıma aracı, 1 adet pikap, 1 adet silindir, 1 adet foklit, 2 adet Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan hibe yoluyla aldığımız çöp aracı ve vidanjör, 1adet Belediyeler Birliği'nden hibe yoluyla aldığımız itfaiye aracı kazandırarak araç parkımızı güçlendirdik.”

Akpınar ayrıca, Elazığ milletvekilleri ile yaptıkları çalışmalar neticesinde Gençlik Merkezi, üniversite öğrencilerinin kalabileceği yurt, bölgenin ihtiyacını karşılayabilecek canlı hayvan pazarı, Mesleki Teknik Eğitim Lisesi gibi önemli yatırımları ilçeye kazandırdıklarını kaydetti.



SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN GAYRET EDİYORUZ



Akpınar, sosyal belediyecilik hizmetleri kapsamında yapılan çalışmaları da anlatarak sözlerini şöyle sürdürdü: “Her yıl Aşure ayında yaklaşık 6 bin kişiye aşure ikramında bulunuyoruz. Ramazan aylarında 780 aileye gıda desteğinde bulunduk. 11 mahdigere ve 7 köyümüzde iftar programları düzenleyerek vatandaşlarımız ile bir araya geldik. Öğrencilerimizin kitapları daha iyi okuması için kitap şenliğine belediye olarak katkıda 20 bin TL bulunduk. 230 öğrenciye kışlık ayakkabı yardımında bulunduk. Üniversitede okuyan yaklaşık 350 kişiye eğitim desteği yardımında bulunduk. Üniversite hazırlık kursuna giden 61 öğrencimize hazırlık yayınları set halinde, 60 ortaöğretim öğrencimize ise yine aynı şekilde set halinde kitaplarını dağıttık. Yolcu otobüslerimizi dini bayram günlerinde ücretsiz yaparak halkımızın hizmetine sunduk. İstanbul'da düzenlenen Elazığ Tanıtım Günleri'ne katılıp ilçemize ait stant açarak ilçemizin tanıtımına katkı sağladık. Mahdigere muhtarlarımızla koordineli bir şekilde toplantılar yaparak mahdigerelerinin sorunlarını daha iyi takip ve hızlı çözümünde ekip çalışmaları gerçekleştirdik. İlçemizde bulunan yetim ve öksüzlere giyim desteği bulunduk. İlçemizde bulunan cami ve Kur'an kurslarımızın yakacak ve çevre düzenlemelerini yaptık. 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri anısına okullarımızda belediye olarak aldığımız kitapları dağıtarak yarışma düzenledik yarışmada dereceye giren öğrencilere hediyelerini dağıttık. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'na her yıl geleneksel olarak bisiklet yarışması düzenledik. İlçenin eksikliklerinden olan tuvalet ihtiyacını gidererek yeni bir WC inşa edip halkımızın hizmetine sunduk.”

Bakmadan Geçme