KOSGEB'TEN İMALAT SANAYİ SEKTÖRÜNE 1 MİLYON TL'LİK DESTEK

Fırat TEKNOKENT'te yapılan KOSGEB Kobi Gelişim KOBİGEL 2017 Bilgilendirme Toplantısına KOSGEB Elazığ Müdürü Şaban YAŞA, TEKNOKENT yetkilileri ile birlikte imalat sanayisinde faaliyet gösteren çok sayıda sanayici ve işadamı katıldı.

TAKİP ET
Katılımcılara hitap eden YAŞA;''İmalat sanayisi sektörlerindeki KOBİ'lerin , 11 Eylül-20 Ekim 2017 tarihine kadar başvuru yapabileceğini belirterek, sektör d eki KOBİ'ler de 2016 yılı net satış hasılatının en az 300 bin TL. ve yıllık ortalama çalışan sayısının en az 3 olması şartı arandığını, verilecek desteğin üst limitlerinin geri ödemesiz 300 Bin TL, geri ödemeli 700 Bin TL. olmak üzere toplam 1 milyon Tl'ye kadar olduğunu, uygun bulunan makine, personel, yazılım ve hizmet alımı giderlerinin %60 oranında destekleneceğini belirtti.

YAŞA ayrıca; ''Devletimizin veren eli KOSGEB'in bu desteğinden ilimizdeki imalatçı KOBİ'lerin azami ölçüde yararlanabilmeleri için sektörde ki firmalara birebir ziyaretler gerçekleştirdiklerini, KOSGEB İl Müdürlüğünde ve OSB'de ki KOSGEB Temsilciliğinde her gün bilgilendirme ve teknik danışma hizmeti sunduklarını belirterek, KOSGEB Başkanlığı tarafından Ülke genelinde 500 Milyon Lira kaynak ayrılan bu programın İmalat Sanayi sektörü için ç ok önemli bir rakam olduğunun altını çizdi ve İlim izde ki imalat sanayi sektörünün de bu destekten faydalanmasıyla da Elazığ' ın ekonomik açıdan kalkınmasın da büyük bir ivme yaşanacağına inandıklarını vurguladı.

Ayrıca; TEKNOKENT'te ki firmalarımıza da KOBİGEL 2017 programıyla destek vereceklerini, bu desteklerin hem kendi başvuruları hem de sanayicilerin teknolojik altyapı taleplerini karşılamaları şeklinde olacağını ifade etti.

Sözlerine devam eden YAŞA;''Firmaların çağrı kapsamına uygun, somut ve ulaşılabilir hedefler tanımlamaları, hedeflere ulaşmalarını sağlayacak faaliyetleri detaylıca kurgulamaları ve proje giderleriyle faaliyetleri arasındaki ilişkileri net olarak göstermeleri gerektiğini ifade ederek, Proje hedef ve faaliyetleriyle doğrudan ilişkili olmak kaydıyla yeni istihdam (en fazla 4 personel) edilecek personel, makine-teçhizat ve kalıp (ikinci el ürünler hariç), yazılım, eğitim, danışmanlık, belgelendirme, test, analiz, tanıtım, yurt dışı seyahat, fuar katılım, stand , nakliye ve fuar katalo ğu giderlerine katkı sağlanacağını belirtti.

Başvuruların kurullar tarafından incelenerek ve 100 puan üzerinden yapılacağını değerlendirmede eşik puan değerini geçenlerin 2. değerlendirme safhasına alınacağını ve nihai puanlama yapılacağını, Nihai puanlama sonucunda uygun bulunan pr ojeler in sıralamaya tabi tutularak bütçe imkanları dahilinde en yüksek puandan başlamak üzere destekleneceklerin belirleneceğini açıklayan YAŞA, İşletme sahibinin veya yüzde 50'den fazla hisseli ortağının kadın girişimci olması, orta yüksek veya yüksek teknolojili sektörde faaliyet gösterilmesi, işletmenin KOSGEB veya diğer kamu kurumlarından aldığı proje desteğinin, çağrı ilan tarihinden geriye son 3 yıllık süre içinde başarılı tamamlanmış olması şartlarını sağlayan KOBİ'lerin projelerine, toplamda yüzde 10'a kadar ilave puan verileceğini sözlerine ekledi.

Toplantı KOSGEB KOBİ Uzmanı Mahmut İNCE'nin KOBİGEL 2017 Destek Programı hakkında ki teknik detay ları ve başvuru koşullarını aktardığı bölümün akabinde katılımcılarla yapılan karşılıklı soru cevap kısmıyla sona erdi.

 

Bakmadan Geçme