KORKMAYIN ZATEN

Sanatçılar Girişimi, ülkede yaşanan sorunlara dair pek çok önemli ismin altına imza attığı ortak bir açıklama yayımlamış ve hangi psikolojik halin yansımasıdır bilinmez bildirilerinin başlığına 'KORKMUYORUZ'  kelimesini yazmışlar.

TAKİP ET
Sanatçıların, yargının önüne yem gibi atıldığının ifade edildiği  bildiride, ''Korkmuyoruz, evet. Korkusuzluğumuz sıradan ve temelsiz bir cesaret değil, halkımızın ve ülkemizin yüksek değerlerine inancımızın sonucu olan sevgi ve bilinç birikimiyle ilgilidir. Korkmuyoruz. Bütün yurttaşlarımızı daha cesur daha özgüvenli, daha inançlı ve kararlı olmaya çağırıyoruz'' denilmiş.

Bu sanatçıları anlamak da gerçekten güç. Milletin değerlerine hakaret eden siz. Türk insanının hassas olduğu vatan ve bayrak ile sorunu olan çevrelerle sarmaş dolaş olan siz. Milletimize ve demokrasimize kastedip ülkemizi güçsüz ve uydu bir devlet yapmaya azmetmiş küresel ve karanlık odakların Gezi ayaklanmasında ilk saflarda yer alan siz.15 Temmuz'a kontrollü darbe ya da tiyatro diyen siz.



Tüm bu ihanetlerinize rağmen değerlerine hakaret ettiğiniz halkın paralarıyla ceplerinizi doldurup sırça köşklerde bir koruma ordusu ve hizmetçi ile yaşayan da siz..

Ama ve  fakat korkmuyoruz deseniz de bilinçaltınızda ülkenin monarşi ya da diktatörlükle yönetildiğini sözüm ona tüm dünyaya ihbar, ilan ve ifşa eden de siz...

Korkmuyoruz başlığı ile yine akıllarınca tariz sanatının açtığı alan içerisinde durumun vehametini, kelimenin tersini söyleyerek ülkemizin itibarını zedelemeye çalışacaksınız.

Yok yok. Siz gerçekten ve hakikaten korkmayın bu ülkeden. Alabildiğine özgür olduğunuz, fikirlerinizi tüm dünyaya duyurma gücünüz varsa korkmayınız.

Asıl, bu düşüncelerinizi söyleme, tepki itirazlarınızı en tepe yöneticiyi hedef alacak seviyede ve üst perdeden yapamadığınız günlerin gelmesinden korkun.

 Mesela bir kitap yazdığı için idam edilen, anılarını yazdığı için boğularak öldürülen dönemlerden korkun.

Rahat olun ve sanatınızı icra edin siz.

Ancak aydınlanmacı zihniyet ve fikirleriniz lütfen size kalsın. Sizin aydınlanma düşüncesinden  nasıl bir özgüvensizlik ve aşağılık kompleksi çıkardığınızı biliyor ve sizi bu halinize bırakıyoruz.

Bakmadan Geçme