Konya Elazığ'a Rakip Oldu

Konya'da Selçuklu Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılacak olan Güzel Sanatlar Lisesi'nin yapımı devam ediyor. Oldukça kapsamlı bir eğitim alanı olacak okul Gürsel Erol'un girişimleriyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından depremde hasar alan Elazığ Gazi MTAL'a rakip olacak gibi görünüyor.

Konya'da Selçuklu Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılacak olan Güzel Sanatlar Lisesi'nin yapımı devam ediyor.

Eğitim alanında yatırımlarını sürdüren Selçuklu Belediyesi, Türkiye'nin en güzel ve en kapsamlı Güzel Sanatlar Lisesi'ni Konya'ya kazandırıyor.

Türkiye'nin en kapsamlı ve modern Güzel Sanatlar Lisesi'nden biri olacak okulun yapımı devam ediyor. 10 bin 855 metrekare inşaat alanına sahip olacak olan okul buradan eğitim alacak öğrencilerin her türlü ihtiyacına cevap verecek nitelikte olacak.

Bodrum, zemin ve birinci kattan oluşan okulda 16 adet kültür dersliği, 2 adet laboratuvar,11 adet atölye, 7 adet müzik dersliği, 34 adet bireysel çalışma odası, kütüphane, kantin, çok amaçlı salon, sergi alanı, müze, 450 kişilik konferans salonu ve fuaye alanı yer alacak. Yapımı devam eden okulun 2024 yılı sonunda tamamlanması planlanıyor.

ELAZIĞ'IN DEV EĞİTİM KOMPLEKSİ DE HIZLA YÜKSELİYOR

Elazığ'da 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde ağır hasar alan birçok okul yıkılmıştı. Duruma kayıtsız kalmayan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'un girişimi üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi de okul yapma kararı almıştı. Bunun üzerine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Elazığ'a geldi. Protokol, İmamoğlu'nun şahitliğinde, Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk ile İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Alpay arasında imzalandı. Ardından Sürsürü Mahallesi'ndeki okul binasının temeli, 20 Eylül 2022'de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından atıldı. Toplam 17 bin 71 metrekarelik kapalı alanlı olacak okul yerleşkesinde; idari ofisler, 24 derslik ile 6 farklı disiplin altında toplam 30 atölye ve laboratuvar, 330 kişilik konferans salonu, yemekhane ve kantin ile 1250 metrekarelik kapalı spor salonu yer alıyor. Yapımı süren okulun yapı cephe malzemesi olarak, Elazığ'ın genel renk hissi ile bütünlük sağlaması için, “renkli pres tuğla kaplama” kullanılması planlandı. Milli Eğitim tarihini en büyüğü olacak olan Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi hızla yükseliyor.

Başkan Pekyatırmacı “Selçuklu'da eğitim faaliyetlerine önem veriyoruz”

Selçuklu Belediyesi olarak eğitime en büyük önemi verdiklerini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı; “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın en iyi fiziki koşullarda eğitim almaları için her türlü imkanı sağlamaya çalışıyoruz. Okul öncesinden, ilk ve ortaokula, liseden yüksek öğrenime kadar eğitimin tüm aşamalarında elimizi taşın altına koyuyoruz. Bugüne kadar çok sayıda okul kazandırdığımız ilçemize şimdi de Türkiye Yüzyılı'na yakışır bir eser daha kazandıracak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnşaatı büyük bir titizlikle devam eden ve yapımı tamamlandığında sadece Konya'mızda değil Türkiye'de örnek gösterilecek okulumuz modern mimarisi ile de bölgesine değer katacak ve içerisinde çok sayıda atölye ve derslik yer alacak. İnşallah buradan yetişen gençlerimiz ülkemizin kültür ve sanat hayatına büyük katkılar sağlayacaklar. Eğitim hayatına kazandıracağımız okulumuzun Konya'mıza ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Özel Haber
Yorumlar 1
Palulu23 01 Ocak 2024 15:31

Konyaya rakip olmak şöyle dursun Elazığın merkezi konyanın ilçesine dahi rakip olamaz çok uçmayın elazığ hırsızdan dilenciden geçilmiyor konyadaki okulunun eşi Elazığ’a yapılacak diye konyayla boy ölçüşmeye devam edin siz gülerler belki size

Bakmadan Geçme