Koç İlkokulu öğrencilerinden geleceğe nefes: 1000 fidan toprakla buluştu
Elazığ'da çevre bilincini artırmak ve doğaya sahip çıkmak amacıyla Koç İlkokulu 2/E sınıfı öğrencileri ile TEİAŞ 13. Bölge Müdürlüğü personeli anlamlı bir etkinlikte bir araya geldi. Orman Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte, TEDAŞ Bölge Müdürlüğü bahçesinde toplam 1000 fidan toprakla buluşturuldu.
Etkinliğe yaklaşık 36 öğrenci katılırken, minik eller doğaya can verdi. Koç İlkokulu sınıf öğretmeni Salih Yenisu, yaptığı konuşmada ormanların doğanın en önemli parçalarından biri olduğunu vurgulayarak, çocuklara bu bilinci kazandırmanın büyük bir sorumluluk olduğunu ifade etti. Öğrenciler, kendi elleriyle diktikleri fidanlara can suyu vererek çevreye katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşadı.
DOĞA İÇİN EL ELE
Fidan dikim etkinliği sırasında TEİAŞ 13. Bölge Müdürü Ahmet Saraç da sürecin her aşamasında öğrencilere rehberlik etti. Saraç, bu tür projelerin toplumda çevre bilincini artırmak ve doğaya duyarlı bireyler yetiştirmek açısından büyük önem taşıdığını belirterek, 'Gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakmak için bu tür projeleri desteklemeye devam edeceğiz.' dedi.
Etkinlik sonunda öğrenciler, diktikleri fidanlarla birlikte hatıra fotoğrafları çektirerek günü keyifli bir şekilde tamamladı. TEİAŞ Bölge Müdürü Ahmet Saraç, Elazığ Orman Bölge Müdürü Mustafa Arpacı ve Bölge Müdürlüğü personeline sağladıkları değerli fidan desteği için teşekkür etti.
Koç İlkokulu 2/E sınıfı ve TEİAŞ 13. Bölge Müdürlüğü'nün ortaklaşa gerçekleştirdiği bu anlamlı organizasyon, doğaya verilen önemi bir kez daha gözler önüne sererken, çocukların ve kurum çalışanlarının çevre bilincini pekiştirmelerine katkı sağladı.