Klasikleşen Bakan Ziyaretleri

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Elazığ'a geldi.

TAKİP ET

Bakanın programına bakıldığında Muharrem Ayı dolayısıyla Elazığ Cem Kültür Vakfı tarafından bu yıl 19'ncusu düzenlenen Aşure Programına katılımın dışında halk, STK ve Muhtarlarla ilgili herhangi bir program yok.

Program, tümüyle ve tüm gün resmi kurum ziyaretlerine ayrılmış. Ve bu ziyaretlerde de hemen hemen aynı yöneticiler ve yetkililer olmasına rağmen heyette sadece ev sahipliği değişiyor.

Programda yer alan depremzede ev ziyareti dışında geniş halk kitleleriyle bakanın buluşturulacağı bir programın olmaması muhtemelen bakanlık bürokratlarının tasarrufu ve işgüzarlığı.

Muhtarların, STK temsilcilerinin ya da rezerv alanında bir evi ziyaret etmek yerine uygun bir salonda depremzedelerle bir araya gelmek devlet-millet kaynaşmasına önemli katkı sunacakken,, bakanların halktan uzak tutulması Türkiye Yüzyılı vizyonuyla pek örtüşmüyor.

“Adalet Bakanının vatandaşla ne işi olur?” gibi bir düşünce de doğru değil. Sonuçta Cumhurbaşkanını temsil eden ve bizzat onun atadığı bir bakanın halkımıza söyleyeceği çok şeyler olmalı. Bu kucaklaşmalar sonuçta birlikteliği ve güçlü olmayı getirir.

Bakanların il ziyaretlerinin formatları yeniden güncellenmeli ve Valilik dışında resmi kurum ziyaretleri programlardan çıkartılmalı. Diğer resmi kurum ve siyasi parti ziyaretlerinin yerini ise toplumun değişik katmalarıyla buluşma ve kucaklaşma programları almalı.

Bakmadan Geçme