Kitaplarında Toplumsal Olayları, Dikey Dil Yapısıyla Anlatıyor

Nisa Yılmaz/ Elazığlı roman yazarı Kaya Kevin, yazarlığa olan ciddi duruşu, kitaplarında kullandığı farklı dil ve anlatımla kitaplara yeni bir boyut kazandırıyor. Kevin, ilk röportajını Hâkimiyet Gazetesi ile yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

TAKİP ET
1977 Elazığ doğumlu olan yazar, yazarlığı ve kitapları ciddiyetle yaptığının altını çiziyor. Kitap yazmayı, duyguyu dile aktarma sanatı olarak gören yazar, ülkede düzenlenen birçok ulusal fuarlara katıldığını söyledi.  Kevin, kitaplara bakış açısını şöyle dile getiriyor: ' İnsanlara güzel şeyler sunmaya çalışıyorum kitaplarımla. İyi bir aile kültürü almış ve bu memleketin çocuğu olmanın çok besleyici tarafları olduğunu düşünüyorum. Yaşar Kemal, Victor Hugo, Dostoyevski, Tolstoy gibi yazarları okuyarak Fransız ve Rus Edebiyatı hakkında fikir sahibi olarak başladım yazarlığa.

'Kitap Kalitedir, Hayattır, Arkadaştır…'

 İnsanların mutlaka ama mutlaka kitap okuması gerekiyor. Her evde küçük de olsa bir kütüphanenin olması gerekiyor. İnsanların kendine ait en azında bir iki kitabının bulunması gerekiyor. Kitaplar bize çok şey kazandıracak. Kitaplar, bir ulusa ve insanlığa çok fazla şey öğretebilir. Kitap okuyarak çok daha iyi bir yerlere geleceğimizi umuyorum. Kitap kalitedir, kitap hayattır, kitap arkadaştır, eş ve dosttur. Kitap bir yaşam parçasıdır benim için.

'Göç Eden Yürekler' ve 'Karanfil Uykusu'

İlk kitap 1900'lerin başında Ahiska Türklerinden esinlenerek yazdım. Kars'ta, bir gece de 23 bin 400 küsur insan göç etti. Ve o gecede hamile olan bir kadın, Kayseri' de doğum yapıyor. Bu durum insanlarda sosyal bir boşluk yaratıyor. İnsanların yaşadıklarını bir senaryo şeklinde kaleme almaya çalıştım. 1970'lerin çok ciddi anlamda bir sosyal boşluğu yaşayan toplumunu ve köy halkını anlatmaya çalıştım. Bu hikyeyi Karanfil Uykusu kitabımla şekillendirdim. Kitaplarım şuan iyi bir şekilde okunuyor, insanlara ulaşıyor.

'Elazığ Okumayı Seviyor'

Elazığ, okumayı seven ve kitaplara ilgi gösteren bir şehir. Elazığ'ın daha iyi yerlere geleceğini, sanatla ve kitaplarla daha çok zaman geçirecekleri etkinliklerin devamını diliyorum. Türkiye'de edebiyatı besleyen çok iyi genç yazarlar çıkacak. Fakat şunu da unutmamak lazım; bu sanatı iyi bir şekilde, hakkıyla yapmak lazım.

'Bazı Kitaplar Ticari Kaygıyla Yazılıyor'

Günümüzde kitaplar dahi ticari kaygıyla yazılmaya başlandı. Bu nedenle bir gecede yazılmış kitapları kesinlikle okumasın insanlar. Eğer bir kitap iki- üç yılda yazılmış, vakit ayrılmışsa, o kitapta alınacak bir meyve mutlaka vardır. Son yazdığım kitabımı yaklaşık iki buçuk yılda yazdım. Yeni çıkacak olan bir kitabım da var. Onun hazırlığı da iki seneyi geçti.

Kitap Yazmaya Nereden Başlayacağınızı Düşünüyorsanız…

Kitap yazmak gibi bir hayali varsa insanın, öncelikle iyi bir okuyucu olması gerekiyor. Türk ve dünya edebiyatlarını iyi bir şekilde takip etmek gerekiyor. Bu edebiyatları okuyup, kişinin kendini beslemesi gerekiyor. Bunları okuyan bir insan, kendindeki yetenekleri de keşfetmiş oluyor. Kişi kendini daha iyi bir şekilde tanımış oluyor böylelikle. Yazmaktan ziyade, iyi bir okuyucu olmak gerekiyor her şeyden önce. Buna bende dhil olmak üzere, okuma alışkanlığımızı canlı tutmamız ve dünya edebiyatlarını, kaliteli kitapları okumamız gerekiyor.

Bakmadan Geçme