Kış Aylarında Hangi Cilt Bakımları Yapılmalı? Uzmanından Detaylar…

Kış aylarında olduğu gibi yaz aylarında da cilde dikkat etmek gerekli. Havaların soğumasıyla cilt kuruluğu ve çeşitli cilt problemlerine zemin hazırlayan hava şartlarında neler yapılmalı? İşte Detaylar…

Güzellik Uzmanı Şebnem Fındık Cildin kış aylarında işlem yapmaya daha müsait olacağını belirtti.

Fındık; “Güneşin yaymış olduğu UV ışıkları yazın daha yüksektir ve cilde nüfus edebiliyor. Bu yüzden yaz aylarında yapılan cilt bakımları daha kısıtlıdır, kış aylarında güneş ışınlarından kaynaklı bu durum tam tersine dönüyor. Güzellik merkezlerinde yapılan işlemlerle cerrahhi yapılan işlemler çok farklıdır bunun ayrımını bilmek çok önemli” dedi.

“HER CİLDE AYNI İŞLEM YAPILMAZ”

Güzellik Uzmanı Şebnem Fındık; “PRP, Gençli Aşısı, Paris ışıltısı, Dermapen, karbonpeeling gibi cilt bakımları gibi birçok işlemler mevcut. Her cilde farklı işlemler yapılmaktadır, bu çok dikkat edilmesi gereken bir husustur. Her cilde aynı işlem yapılmaz, mesela yağlı cilde veya kuru cilde aynı işlemi yapılmaz. Gözenek problemleri yaşayan danışanlarımıza, yosun peeling, Dermapen, PRP ve Mezoterapi gibi işlemleri öneriyoruz. Cildinde leke problemi yaşayanlara ise, Paris ışıltısı, ve leke açıcı serumlar kullanılarak işlemlar yapılabilir. Daha öncede belirttiğim gibi cilt üzerinde yapılacak bir çok işlem var. Öncelikle cildin problemini belirlemek lazım, ve ona göre işlem basamağı belirlenmeli” ifadelerine yer verdi.

“CİLDE SÜREKLİ SOYMA İŞLEMİ YAPILMAZ”

Şebnem Fındık; “Kış aylarında cilt hava şartlarından dolayı kuruyabiliyor, bu durum yaz aylarında da kişinin su tüketmemesinden dolayı cildi kuruyabilir. Yani cildimiz için aldığımız sıvı düzenine de dikkat etmemiz gerekir.Yapılan cilt bakımların da tekniklere dikkat edilmesi gerekiyor, özellikle güzellik merkezi sektöründe sık rastladığımız durumlardır. Cilde sürekli soyma işlemi yapılmaz, belirlie aralıklarla ve düzenli periyodiklerle yapılır, ve serumlarla desteklenir. Yanlış tekniklerle yapılan işlemler ciltte hasar bırakır ve toparlanması çok zaman alır. Bizler buna benzer şikayetlerle gelen danışanlarımıza daha çok vitamin içeren yöntemlerle yardımcı olmaya çalışıyoruz. Sonrasında yapılacak olan işlemlere basamaklar şeklinde ilerliyoruz” diye belirtti.

Fındık; “Kış aylarında en çok talep gören işlemler daha çok soyma işlemi olanlar oluyor, çünkü yazın güneş soyulan cilde zarar verir. Kış aylarında güneş olmamasıda büyük etken oluyor, çünkü güneşe maruz kalan ya da aşırı terleyen ciltte leke oluşumuna meydan vermiş oluruz. Kış aylarında havaların soğuk olması cilde zarar verir mi diyen danışanlarımız oluyor. Bizler gerek nemlendiricilerle gerek güneş koruyucu ürünlerle cildin nem oranını dengeliyoruz. O yüzden kışın soğuk havalarda cilt zarar görmüyor” dedi.

Bakmadan Geçme