KEBAN İLÇE NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜNDE PASAPORT VE SÜRÜCÜ BELGESİ VERİLMEYE BAŞLANDI

Emniyet Genel Müdürlüğünce yürütülen pasaport ve sürücü belgesi hizmetlerine ilişkin iş ve işlemlerin, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne devredilmesinin ardından Keban İlçe Nüfus Müdürlüğü, vatandaşların pasaport ve sürücü belgesi işlemlerini yapmaya başladı.

TAKİP ET
İlçe  Kaymakamı Ersin Tepeli, Nüfus Müdürlükleri bünyesine geçen pasaport ve sürücü belgesi hizmetleri hakkında İlçe Nüfus Müdürü Hüseyin Sayar'dan bilgi alarak, incelemelerde bulundu.

Tüm Türkiye'de uygulanmaya başlayan düzenlemeyle birlikte vatandaşların, pasaport, ehliyet ve kimliklerini tek bir noktadan alabileceklerini belirten İlçe  Kaymakamı Tepeli şunları kaydetti:

'İçişleri Bakanlığımızca yeni çipli kimlik kartlarımız İlçe Nüfus Müdürlüğümüz tarafından verilmekteydi. İlçemizdeki vatandaşlar Türkiye Cumhuriyeti Pasaportu ve aynı zamanda sürücü belgesi almak için il merkezine ya da komşu Arapgir İlçesine gitmekte idiler. İlçe Kaymakamlığımızın talebi üzerine 24.04.2019 tarihinde verilmesi için Bakanlığa başvuruda bulunuldu ve neticesinde cihazlarımız ilçemize geldi.

Bu çalışmanın bir diğer etabı olarak artık vatandaşlarımıza değerli kağıt olarak geçen Türkiye Cumhuriyeti Pasaportu ve aynı zamanda sürücü belgesi artık ilçe nüfus müdürlüğümüz kanalıyla tek elden verilecek.'dedi.

İlçe  Nüfus Müdürlüğüne cihazın gelmesi ile İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ziyaddin Seçkin, ehliyetinin değişimi için ilk başvuran kişi oldu.

Bakmadan Geçme