KALİTENİN ADI DAMAĞINIZIN TADI!

BAŞAK MERAL GÜNDÜZ/Bir işletmenin başarısındaki en önemli şart mutlu ve motive olmuş bir personele sahip olmasıdır. Çalışan ve çalıştıranın mutlu olmadığı bir işletmenin başarısından ve devamından söz etmek mümkün değildir.

TAKİP ET

Bu sözler Yalçın Et Kavurma Salonu İşletmecisi Emin YALÇIN'a ait.

Elazığ'ın hizmetinde olan Yalçın Et Kavurma İşletme müdürü Emin YALÇIN ve Ender YALÇIN ile kısa bir söyleşi gerçekleştirdik...

FİRMAMIZIN BAŞARILI OLMASINDA EN BÜYÜK PAY SİZ DEĞERLİ MÜŞTERİLERİMİZE AİTTİR

Restaurant sektörü içerisinde sürekli kendimizi yenileyerek müşterilerimize her zaman daha kaliteli hizmet verme çabası içinde olup müşteri memnuniyetini önemsemekteyiz.

Yalçın Et Balık Restaurant olarak öncül amacımız, severek ve büyük bir heyecanla yaptığımız işimiz ile müşterilerimizin ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap verip aynı zamanda müşterilerimizin memnuniyetini sağlamaktır.

Yaptığımız yatırımlar ile sektöründe lider bir müessese olmayı benimseyerek, yenilikçi, dürüst, kaliteli hizmet vermeyi ilke edindik. Müessesemizin başarılı olmasında en büyük pay da siz değerli müşterilerimize aittir.

Misyonumuz

Yalçın Et Balık Restaurant olarak, çalıştığımız tüm alanlarda Türkiye'ye uygun en yeni ve en ekonomik teknolojileri getirmek ve kullanıcıların hizmetine sunmak. Bunu yaparken de müşteri memnuniyetini ön planda tutarak, etik ve ahlaki değerler ışığında, kaliteden ödün vermeden satışlarımızı arttırmak, gelişme ve iyileşme faaliyetlerini sürekli kılarak örnek bir müessese olmaktır.

Vizyonumuz

Çalışma arkadaşlarımızın seçimi ve eğitimi ile temelleri atılmış olan lokantamızı, geçmişteki başarılarımızdan esinlenerek daha iyiye ve daima ileriye taşımak, çağdaş Türkiye'mizde içinde yer aldığımız sektörde örnek ve önder bir müessese olarak varlığımızı sürdürmek vizyonumuzdur.

Mesleğin zorluklarından bahseder misiniz?

Her mesleğin zor yanları olduğu gibi bunun da kendince zor yanları var.İnsanlarla ilişkileriniz iyi olmalı, hizmet vermekten anlamanız lazım. Fakat bu meslekte en büyük zorluk tabi ki et. Sürekli aynı kasaptan almak gerekli. Aynı zamanda kontrollü,hijyenik ve helal kesim olmasına dikkat etmeniz lazım.

Ama ne olursa olsun biz mesleğimiz seviyoruz.Hizmet etmeyi seviyoruz Zaten doğru olan da bu.

ecrübelerinize dayanarak başarılı bir restoranın sırrı nedir?

Başarılı bir restoranın sırrı güleryüz, samimiyet, saygı ve sevgidir. Bundan başka bir şeye ihtiyaç yok. Çünkü samimiyet ve saygı müşterilerin bizden bekledikleri en temel istekleri.

Başarı İçin Disiplin Şart

Başarımızın sırrı zamana ayak uydurmaya çalışıyoruz, Teknolojiye ayak uydurmaya çalışıyoruz, Çağ değişti. Zamanın çağına ayak uydurmak lazım. En başta değişim için disiplin lazım...

İşimize gösterdiğimiz özen ve müşteri memnuniyetine verdiğimiz önem şu an köklü bir müessese olmamızda önemli bir etkendir. İşimizin patronu değil hala işçisiyiz. Her sabah erken gelip sebze ve etlerimizi kendi ellerime seçerek alıyorum ve her müşterimle ayrı ayrı ilgileniyorum.Çoğu can dostumuz Allah eksikliklerini vermesin..Ortamımız çok güzel ve geniş.İç ve dış

mekanımız mevcut...

Lokantacılık hakkında kısaca bir bilgi verirmisiniz?

Lokantacılık kolay bir iş gibi gözükse de meşakkat gerektiren bir iş koludur. Herkes bu meslek için kolay olduğunu zannederek lokantacılık işine soyunurlar ama bir müddet sonra kapatmak zorunda kalırlar. Gıda sektörü hatayı kabul etmez.İnsanlarla diyaloglarınız iyi olmak zorunda. Emrinizde çalışan personeli çocuğunuz ve aileniz gibi görmelisiniz..Çalışan personel seçimini iyi yapmalısınız ki sizleri zor durumda bırakmasın. Bu meslek dikkat isteyen ve hijyene önem verilmesi geren bir sektördür. Müşteriye kaliteden ödün vermeden hizmet sunmak zorundasınız...

HUZURUN TEK ADRESİ

Sivrice'de belediye kampının karşısında da bir şubemiz daha var.Eşsiz Hazar Gölünün güzelliğiyle,tabiatıyla hele de görülmeye değer.. Gün batımı görülmeye değer.İnanın huzurun tek adresi....

Yemek yemeyi bir zevk olarak düşünen, damak tadına düşkün, ananelerini unutmayan, anne yemekleri diye adlandırılan yemek türlerini tercih eden, kaliteli yemek düşkünleri bizim hizmet ettiğimiz kitlelerdir. Ayrıca bol kepçe porsiyonları ile sofradan aç kalkmak istemeyenler, güzel ve temiz yemeğin yanında dostça muhabbet arayan herkes bizim hizmet etmek istediğimiz kitleler içindedir.

Emin Usta bu işin Elazığ'daki kompedanı diyorlar;

Biz işimizi severek yapıyoruz.Elimizden geleni yapıyoruz.Kuşkusuz hepimiz her alanın uzmanı olamayız.Ben de kendi alanımda uzmanım diyebilirim bu işe yıllarımı verdim.

Bakmadan Geçme