Kadına Samimiyetle Yaklaşan Bir Dernek

Kadına sırf kadın olduğu için değer veren, çalışmalarında asla bir ideolojik arka planı ve gizli ajandası olmayan, kadın olaylarına siyaset üstü bakan bir derneğimiz oldu nihayet.

TAKİP ET

Zira bugüne kadar gerek KADEM gerek Mor çatı ya da ideolojik yönü ağır basan kadın derneklerimiz sırf bu özelliklerinden dolayı devletten önemli destekler ve teşvikler alsalar da kadın camiasında çok karşılık bulamadılar.

İlimizde kısa bir süre önce kurulan “Elazığ Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Derneği” önemli çalışmalar yapmakla birlikte toplumun her kesiminden taban bulmayı ve güven oluşturmayı başardı.

Dernek, sırf kadınların yaşadıkları mağduriyetleri gündeme getirip bununla öne çıkmak yerine, önemli ve güzel projeler de hazırlıyor ve hayata geçiriyor.

Derneğin hazırladığı “Kadınlarımızın Melodisi” adlı proje, İçişleri Bakanlığı tarafından onaylanarak start aldı. Proje, şiddetin fiziksel, psikolojik ve ekonomik etkilerini minimize etmeyi amaçlayan kapsamlı bir yaklaşım sunuyor. Ayrıca, sadece şiddet mağduru kadınları değil, genel olarak tüm kadınları ele almayı hedefliyor.

6 ay boyunca devam edecek bu proje, Elazığ Belediyesi'nin de paydaş olarak destek verdiği güçlü bir girişim olarak öne çıkıyor. Kadına yönelik şiddetle mücadelede öncü bir model olmayı hedefleyen “Kadınlarımızın Melodisi”, kadınların yaşamlarını yeniden inşa etmelerine yardımcı olacak çeşitli eğitimler ve rehberlik fırsatları sunuyor.

Dernek Başkanı Gülnar Karagöl'ün önderliğindeki bu proje, dört temel amacıyla dikkat çekiyor ve kadınlara yepyeni bir yaşam perspektifi kazandırmayı hedefliyor.

Bizler de kadın mağduriyetlerini malzeme değil, kadını ve sorunlarını öznesi olarak gören ve bu konuda projeler hazırlayan derneğimizi ve tüm paydaşlarını tebrik ediyor ve çalışmalarına sıklıkla yer vereceğimizi şimdiden ilan ediyoruz.

Bakmadan Geçme