KABE-İ MUAZZAMIN ÖRTÜSÜ KÜLTÜR PARK'TA

Dünyada bütün halinde 3 tane bulunan ve  2016 yılında Türkiye'ye getirilen Kabe-i Muazzamın örtüsü ilk defa Elazığ'da sergilenmeye başlandı

TAKİP ET
Dünyada bütün halinde 3 tane bulunan ve  2016 yılında Türkiye'ye getirilen Kabe-i Muazzamın örtüsü ilk defa Elazığ'da sergilenmeye başlandı. Mekke'de üretilen, 3,30 santimetre eninde, 6,15 santimetre uzunluğunda ve 70 kilogram ağırlığında olan Kabe-i Şerifin kapısına ait örtü, Cuma namazından ardından Kültür Park Camii'nde ziyarete açıldı.

''KBE BİZİM KIBLEMİZDİR. YER YÜZÜNÜN İLK MABEDİDİR''

Örtünün 2016 yılında bir hayırsever tarafından Türkiye'ye getirildiğini belirten Belediye Başkanı Yanılmaz, 'Türkiye'de de ilk defa Elazığ'da sergilenmesi arzu ettik. Hayırsever vatandaş buna müsaade etti ve biz ilimize getirdik. Ramazan bayramına kadar burada duracak. Bayrama kadar belirli zaman dilimleri içerisinde erkekler ve kadınlar ziyaret edecekler. Biz kutsdigerarımıza değer veririz. İmanımızın ve inancımızın gereği de odur. Kur'an-ı Kerim'in yazıldığı belki bir kağıttır ama o kağıdın üzerinde eğer 'Bismillahirrahmanirrahim' yazılıyorsa biz o kağıda hürmet ederiz. Onu yerlerde süründürmeyiz. Onu alır en yüce yerlerde muhafaza eder ve sahip çıkarız. Kabe bizim kıblemizdir. Yeryüzünün ilk mabedidir, örtüsü de değerlidir' dedi.

''BELEDİYE BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM''

Yüce Allah'a ibadet edilmek üzere inşa edilen bir mekan olması ve bu nedenle Allah'ın evi olarak nitelendirilen Kabe'nin dinimizde müstesna bir yeri olduğunu söyleyen Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu; ' Bu mübarek yerin örtüsünün ilimize getirilmesi ve halkımızın ziyaretine açılması gerçekten çok büyük bir hizmet olmuştur. Ben bu büyük hizmetin ilimize getirilmesine vesile olan değerli Belediye Başkanımıza, Belediyemize ve katkı sağlayan tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum' dedi.

''ALLAH'IN 99 İSMİ VE KELİME-İ TEVHİD İFADELERİ YER ALIYOR''

Kabe'nin kapı örtüsü hakkında bilgiler veren Abdullah Çetinkaya Hocaefendi 'Ziyarete açacağımız Kabe'nin kapı örtüsü 1988 yılında 1 yıl süreyle  kutsal mekanımız Beytullah'ın kapısını örtmüş kisvedir.  Üretildiği yer Mekke kisve fabrikasıdır.  Eni 3.30 metre  boyu 6.15 metre  ebatındadır. Ağırlığı 70 kg'dır. Kumaşı saf ipek olup  yazıları altın ve gümüşten renklendirilmiştir. Kabe örtüsünün üzerinde siyah noktalı kabartmalar bulunmaktadır. Bu kabartmalarda  Allah'ın 99 isminin yanı sıra  kelime-i tevhid ve tesbih  ifadeleri yer almaktadır. Kabe örtüsünün üzerinde 47 metre uzunluğunda kuşak bulunmakta  ve bu kuşak üzerinde hac ibadetleri ile ilgili Kuran-ı Kerim ayetleri bulunmaktadır. Bu ayetler altın suyuna batırılmış gümüş ipliklerle işlenmiştir' dedi.

 

Yapılan duaların ardından ve tekbirler eşliğinde Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu  ve Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz tarafından  Kabe'nin kapı örtüsü ziyarete açıldı.Kültür Park Camiinde Ramazan Bayramına kadar  sergilenecek olan Kabe-i Muazzamanın  kapı  örtüsü  öğlen ve ikindi namaz  vakitleri arasında  erkekler, ikindi-akşam namaz vakitleri arasında ise kadınlar  ziyaret edebilecek. 

Bakmadan Geçme