İzzetPaşa Vakfı'ndan Açıklama !

Elazığ İzzetPaşa Vakfı  Yön

TAKİP ET
Elazığ İzzetPaşa Vakfı  Yön. Kur. Başkanı  Nihat ERİŞ imzalı yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi 'İzzetPaşa Camii tescilli bir cami olup Diyarbakır Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'nün izni olmadan  İzzetPaşa Camii ve külliyesinde herhangi bir işlem yapılması mümkün değildir. Terasta hali hazırda bulunan musdigera taşlarının üstündeki 'Uzay Çatı' olarak tabir edilen bölüm dahi Kültür Varlıklarını  Koruma Kurulu tarafından  kaçak yapı olarak nitelendirilerek  sökülmesi talep edilmektedir.

Vakfımız, cemaat ve camimizin  sıkıntılarını yakından takip etmekte olup camimizin tümünün restorasyonu için 2014 yılından beri çalışmalar devam emektedir. Bu çalışmalar kapsamında; röleve, restitasyon ve restorasyon işlemleri için Elazığ Belediyesi, Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Kültür Varlıkları Koruma Kurulu gibi resmi işlemlerin  son aşamasına gelinmiştir.

Proje çalışmaları bitme aşamasında olup onaylanmasından sonra ihale süreci ve proje doğrultusunda yapım uygulamaları başlatılacaktır. Terasta otomatik kumanda ile açılıp kapanabilen görünüm itibarıyla camimize yakışır 4 adet büyük şemsiye ile terasın gölgelendirilmesi de bu çalışmalar kapsamındadır' denildi.  

Bakmadan Geçme