İstifa Çağrıları

Bugünlerde birilerini istifaya davet etme modası başladı. İşin ilginç tarafı ise birilerini istifaya davet edenlerin işlerini ne kadar iyi yaptıkları.

TAKİP ET

İnsanlar bir göreve kendileri talip olur, seçilir ve kendilerini seçen kesime hizmet ederler. Yaptıkları hizmetleri yeterli gören olur eksik bulan olur. Zaman zaman öven olur eleştiren olur.

Yapılan övgülerin de yergilerin de samimiyetine bakılır. Dışardan dikkatli bir gözlemcinin gördüğü yanlışları ve eksiklikleri dile getirmesi, yararlanılması gereken bir yaklaşımdır. Hele hele bunu şehrin tüm sorunlarına vakıf, hemen her gün şehrin birkaç yerel aktörü ile meseleleri konuşan biri yapıyorsa bu eleştirileri, buna tepki vermek ve restleşmek yerine kulak vermek ve dikkat kesilmek gerekir.

İstifaya davet, kendine ve icraatına güvenmeyen birinin karşısındakine yansıtma yapması gibi nafile bir eylemdir. Birilerini istifaya davet etmekten ziyade, önce yapılan eleştirilere bakmak ve bunun doğruluğunu sorgulamak gerekir.

Bu şehir küçük ve herkes birbirini tanır. Kimsenin kimseyle bir husumeti ve özel bir çekişmesi de olamaz zaten. Herkesin derdi memleket, meselesi Elazığ.

Hassasiyeti şehir ve şehir insanı olan gazeteci arkadaşların eleştirilerine kızıp onları istifaya davet etmek ve bunun için efor sarf edip toplantılar yapmak yerine enerjimizi kendi görevimize ve üyelerinize vermek lazım gelir diye düşünürüz. Böylesi herkes için ve özellikle şehrimiz için daha faydalı olacaktır.

Bakmadan Geçme