İSTEMEK VE ALMAK

Altınordu maçının ilk beş dakikası Elazığ sporun bu maçtaki istek ve arzusunu ortaya koydu diyebilirim

TAKİP ET
Altınordu maçının ilk beş dakikası Elazığ sporun bu maçtaki istek ve arzusunu ortaya koydu diyebilirim. Özellikle Altınordu savunmasının çizgi halinde Elazığ sporu karşılama isteği Elazığ sporun ekmeğine yağ sürerken, bu fırsatı karşılıksız bırakmak istemeyen Elazığ spor maçın 6. dakikasında Mboussy ile arzu ettiği gole kavuşunca maça bir farklı üstünlükle başlamış oldu.

      Bu skorun kendisine yetmeyeceğini bilen Elazığ spor rakibin savunma arkasına atılan toplardaki zafiyetini de dikkate alarak kaptığı toplarla çıkmaya çalıştı. Halil ve Tom gibi hızlı kanat oyuncularını da devreye sokan Elazığ spor maçın 32.dakikasında Halil'in alda at dediği ortaya bu defa Segbefia dokunarak Elazığ sporu ilk yarı skorunu tayin etmiş oldu.

     Bu yarıda Elazığ sporun istekli oyunu, orta sahada kaptığı topları akıllı kullanma düşüncesi, rakip alanda topa rakipten önce basma katsayısı fazla olunca oynanan futbol da göze hoş gelmeye başladı. Bu artıların stadın boş olmasından dolayı futbolcuların kendini rahat hmesinden mi yoksa Ogün hocanın sihirli değneğinden mi oluştu onu zaman gösterecek diyoruz.

      Maçın ikinci yarısının ilk on dakikalık diliminde ise, Altınordu'nun bu yarının başında bir gol bularak maça ortak olma düşüncesi vardı.  Bu düşünceyi yıkan gol Elazığ sporun ani ve olgun çıkışlarından birinde Hakan Bilgiç in sağ kanattan verkaçlarla getirip ortaladığı topa Mboussy nin dokunuşuyla kendisinin ikinci, Elazığ sporun ise üçüncü golü oldu.

      Maçın 54.Dakikasında 3-0 gibi net bir skor yakalayan Elazığ spor bu dakikadan sonra rehavete kapılıp oyun kontrolünü de rakibine kaptırınca Altınordu Elazığ spor kalesinde daha çok görünmeye başladı. Maçın neredeyse bitimine kadar savunmada sıkıntı yaşamayan, alan ve adam paylaşımını dikkatli uygulayan, arkadaşlarının açığını daha özverili kapatan Elazığ spor bir anda sahadan uçup gitti sanki. Maçı koparma, alma adına var gücüyle mücadele eden o takım, maçın bitim düdüğü çalmadan maçı bir anda kafadan bitirmiş oldu. Bir dakika içerisinde boş verişlerle başlayan düşünce kalemizde iki gol görmemize neden olurken, Elazığ sporunda her maç gol yeme alışkanlığını sürdürmesine sebep oldu diyebilirim.

      Sözün özü, Elazığ spor Altınordu karşısında ne istediğini bilerek çıktığı maçta üç puanı hanesine yazdırmasını bildi bilmesine de maçın bitiş düdüğü çalmadan maçın düşünce olarak hiçbir zaman bitmeyeceğini de yazdı bir köşesine.       

Bakmadan Geçme