İŞLETMELER UYARILDI 

Elazığ'da faaliyet gösteren konaklama tesisleri,kiralık evler ve Özel Hastanelere ''Kimlik Bildirme Zorunluluğu'' hakkında bilgiler ve uyarılarda bulunuldu.

TAKİP ET
Erkan BAY/ Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ve 1774 Sayılı Kimlik Bildirme Kanununda yapılan değişikliklerle ''KİMLİK BİLDİRME KANUNU'' yeniden düzenlendi.

 

KAYITLARIN KOLLUK KUVVETLERİ SİSTEMİNE GÖNDERİLMESİ GEREKİYOR

Kanun gereği, özel veya resmi her türlü konaklama tesisleri, özel sağlık müesseseleri ve günübirlik kiralanan evlerin sorumlu işleticileri, tüm kayıtlarını bilgisayarda tutmak, genel kolluk kuvvetlerinin bilgisayar sistemine bağlanmak, mevcut bilgi, belge ve kayıtlarını anlık göndermesi gerekiyor.

 

GEREKLİ CEZALAR UYGULANACAK

Buna göre,Sistem üzerinden anlık olarak bildirme zorunluluğu getirilmiş olup, genel kolluğun bilgisayar terminallerine bağlamaları gerekiyor.Zorunlu kimlik bildirimi kapsamına giren iş yerlerinin anlık kimlik bilgilerini  iletmemeleri halinde işyerlerine gerekli idari para cezaları uygulanacak.

 

ÖZEL HASTANELER DE KAPSAMA ALINDI

Günübirlik kiraya verilen evlerle ilgili olarak doğrudan saatlik, günlük, haftalık gibi sürelerle kiralama yapılan yerlerde, Kazanç amacı ile kiralama faaliyeti yapan tüm geçici kiralamaların bildirilmesi ve özel veya resmi her türlü konaklama yerleri ve özel hastanelerde  bu kanun kapsamına alındı.

RUHSATLARI İPTAL EDİLECEK

Sisteme bağlanmayan tesislere On bin TL, sisteme bağlandıktan sonra anlık veri göndermeyen ( kiralama yapan şahsın kimlik bildirimini yapmayan) veya gerçeğe aykırı kayıt tutanlara ise Beş bin TL idari para cezası uygulanacak. Bu durumların  tekrarı halinde ise işletmelerin  ruhsatları iptal edilecek.

ELAZIĞ EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ SEMİNER VERDİ

Bu nedenle Elazığ Valiliği koordinesinde Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü, konaklama işletmecileri ve muhtarlara Kimlik Bildirme Kanunu ile ilgili seminer verdi. 

 

DENETİMLER SIKLAŞTIRILACAK

Seminere katılan işletmecilere emniyet personelleri tarafından, 'Kimlik bildirim sistemine kayıt olma, işletmelerin kimlik bildirim sistemine bağlantısında yaşadığı sorunlar, çözümleri, konaklayan ve çalışanların sisteme kaydı, işletme personel bilgilerinin SGK'ya bildirmek üzere polis merkezi amirliğine bildirilmesi ile yapılan işlemleri, 1774 sayılı Kimlik Bildirme Kanununun bağlayıcı maddeleri, uygulanacak para cezaları ve denetimler esnasında yapılan uygulamalar' gibi konular hakkında bilgi verildi.

 

126 KİŞİ KATILDI

Düzenlenen Seminere , Geçici Konaklama (Otel, Pansiyon, Resmi Yurt, Resmi Kurum ve Hayır Kurumlarının Misafirhaneleri, Özel Hastaneler, Günübirlik ev ve Apart Daireler) işletme sahibi, işleticisi veya kanuni temsilcisi ile Mahalle Muhtarları olmak üzere toplam 126 kişi  katıldı.

 

Bakmadan Geçme