İşin ustaları bu tarifi sır gibi saklıyor.. Pastane usulü kurabiye ağızda dağılıyor

İkramınıza kimse hayır diyemeyecek! Pastane usulü yapılan kurabiyenin püf noktaları var. İşin ustaları bu püf noktaları kimseyle paylaşmıyor. İşte sizin için derlediğimiz o püf noktalar. 

TAKİP ET

Unlu mamullerin hızla tüketildiği servis edildiği yerlerde kurabiyeyi lezzetli yapmanın sırları var. 45 yıldır mesleğini severek yapan Ali Usta, tuzlu kurabiyeyi daha lezzetli yapmak için içine margarin ekliyor. Margarin tüketemeyen veya margarinin ağır geldiği insanlar içinde tereyağı kullanmayı tercih ediyor. Kurabiyeler bu yüzden ağızda eriyip gidiyor.

Bu işi yaparken en önemli püf noktası ise hamuru çok yoğurmamak. Hamuru çok yoğurdunuz zaman gluten oluşma riski yükseliyor. En önemli noktalardan biri de hamuru 30 dakika boyunca dinlendirmeniz olacaktır.



Tuzlu kurabiye tarifi için gerekli malzemeler:
1 su bardağı bitkisel yağ
1/2 su bardağı su
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
3,5 su bardağı un

Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı susam
1 yemek kaşığı çörek otu

Tuzlu kurabiye hazırlığı:
Geniş bir kaseye sıvı yağı ve suyu ekleyin.
Üzerine kabartma tozu ve tuzu ilave edin.

Unu eleyerek eklemeye başlayın ve homojen bir karışım elde edene kadar güzelce yoğurun.
İstediğiniz şekilleri vermek için hamurdan parçalar koparın ve üzerlerine yumurta sarısı sürün. İsteğe bağlı olarak susam ve çörek otu serpin.

Fırını 180 dereceye ayarlayın ve kurabiyeleri orta rafa yerleştirin. Üstleri kızarana ve altları altın rengini alana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.



Kurabiyeler fırından çıktıktan sonra soğumasını bekleyin ve sonra ya da ılıkken bir bardak sıcak çay eşliğinde afiyetle tüketin. Şimdiden lezzetli bir atıştırmalık olması dileğiyle!

Bakmadan Geçme