İnsan İnsana İyi Gelir

Gaziantep'te, 30 yaşındaki eşi Emine Demir, kızı 5 yaşındaki Azra, 4 yaşındaki oğlu Yusuf Eymen, 11 yaşındaki kızı Medine ve 6 yaşındaki kızı Edanur'u silahla öldürdükten sonra aynı silahla intihar ediyor.

TAKİP ET

Neden nedir diye araştırma yapıldığında ise ortaya farklı bir olay çıkıyor.

Yakınları; “Ahmet'in aile içinde herhangi bir tartışması yoktu, bir sorunu yoktu. Sadece psikolojik sorun yaşıyordu. Kendisi iyi bir insandı. Böyle bir şey yapacağı hiç aklımıza gelmezdi. Hayatla barışık bir insandı. Abdestinde, namazında, niyazında bir insandı. Kimseye borcu yoktu. Maddi anlamda hem kendisinin hem de ailesinin durumu iyi" diyerek olayın psikolojik ve sosyolojik yönüne dikkat çekiyorlar.

Son yıllarda en önemli sorun ve toplumsal huzurun bozulmasının da şiddet ve cinayetlerin artmasının da en önemli sebebi, biraz kendimizden biraz da çevremizden kaynaklı psikolojik rahatsızlıklar.

İnsanları bu sorun ve sıkıntıya iten sebepler nelerdir, neden hali vakti yerinde olan, iyi bir düzeni ve yaşamı olan insanlar psikolojik rahatsızlıklara duçar olur da günün birinde böylesi katliamlar yapar gibi bir sorunla baş başayız.

Devletimiz sağlık konusunda önemli bir mesafe aldı ve güzel bir noktaya ulaştı. Bununla birlikle hem hastanelerimizde hem de farklı kurumlarımızda psikoloji danışmanlığı veren merkezler kurarak bu tür sorunların giderilmesi için uğraş veriyor ama bunun yeterli olmadığı son örnekle görülüyor.

Burada en önemli görev topluma düşüyor. İnsanlarla yeterince ilgilenmiyoruz, onlarla samimi bir ilişki kuramıyoruz, varsa bir sorun ve problemini dinleyip yardımcı olmuyoruz.

İçe kapanıklık ve kendi halinde olmaklık sanıldığı gibi çok güzel ve doğru değil. Sakin insanların ruhunda ve beyninde nasıl fırtınalar koptuğunu ve günün birinde bunun farklı bir eylem olarak gün yüzüne çıktığını yine son Gaziantep olayında gördük.

Söylememiz o ki çevremizdeki insanlara biraz da bu gözlemle bakalım. Varsa çok konuşmayan, varsa bizden kaçan ve uzak duran insanlar, onlara dostça ve arkadaşça yaklaşalım.

İnsan insanın yurdudur ve insan insana her zaman iyi gelir. Bu durum hem de en çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemde olursa birçok hayat ve can kurtarır.

Özel Haber

Bakmadan Geçme