'İmamoğlu papağanı'

Geçtiğimiz gün Hakimiyet'e Göre'de de dile getirdiğimiz gibi Gazeteci Şaban Sevinç geçtiğimiz gün CHP kaynaklarından aldığı bir kulis bilgisini paylaşmış ve 'Çok güçlü bir kulis' diyerek CHP'de cumhurbaşkanı adayının İmamoğlu, yardımcısının da Mansur Yavaş olacağını iddia etmişti.

TAKİP ET

Şaban Sevinç'in iddiasının ardından CHP'de cumhurbaşkanlığı adaylığı için başlayan yarış gün yüzüne çıktı. Sevinç'in 'Ekrem İmamoğlu aday olacak' iddiaları sonrası bugüne kadar kendisiyle ilgili iddialara karşı tepki vermemesiyle bilinen 'işine bakıyor bunun dışındaki konularda açıklama yapmıyor' havası veren 'sessiz' Mansur Yavaş, Şaban Sevinç'i partiyi karıştırmak için elinden geleni yapmakla suçladı ve böyle bir karardan haberinin olmadığını söyledi.

Yaşanan tartışmaların ve gelişmelerin ardından Gazeteci Levent Gültekin, YouTube kanalında yaptığı açıklamada isim vermeden İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun aday olduğunu iddia eden Şaban Sevinç'i hedef aldı. Gültekin, 'İmamoğlu papağanı' dediği gazetecilerin bu açıklamaları para karşılığında yaptığını öne sürdü.

Levent Gültekin yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Ben ekranda bağımsız gazeteci adı altında İmamoğlu propagandası yapanların, İmamoğlu ile girdikleri parasal ilişkileri açıklamalarını bekliyorum. Ekranlarda yok gazeteci, yok danışman diye İmamoğlu propagandası, papağanlığı yapanlar danışmanlık adı altında para alıyorlar.”

Seçimlerin normal zamanına daha dört yıl varken CHP'de böyle bir tartışmanın yaşanması gösteriyor ki rüzgârlar ilerleyen günlerde daha sert esecek.

Ekrem İmamoğlu, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı sıfatıyla illeri ziyaret edip kendi adına çalışmaya başladı. Geçtiğimiz gün Adıyaman'da halkla buluşan İmamoğlu, görünen o ki bu sıfatıyla tüm illeri gezecek ve kendi piarını yapacak.

Mansur Yavaş da yarışta olduğunu her fırsatta dile getirecek ve kendisi “sessiz güç” konumuyla gönüllere dokunacak.

Gelelim Şaban Sevinç ile Levent Gültekin'e… Her iki yazarı da öteden beri tanır, bilir ve takip ederiz. Ancak şunu da rahatlıkla söyleriz ki Şaban Sevinç, belirli bir çıkar karşılığı olduğunu çok belli eden bir üslupla hep gücün yanında yer almıştır. Buna karşın, Levent Gültekin ise bu tür çıkar hesaplarını elinin tersiyle iterek vicdanın ve adaletin yanında yer almıştır.

Tablo ve resim budur…

Bakmadan Geçme