İmalatçılık Tamamen Bitti Tamiratla Ayakta Duruyoruz

Elazığ'da 43 yıldır ayakkabı tamirciliği yapan Hikmet Çoku, BAĞ-KUR primlerini ve yüzde 100'den fazla artan dükkan kiralarını ödemekte güçlük çektiklerini söyledi.

46 yıl önce çırak olarak başladığı ayakkabı imalatının artık yapılmadığını dile getiren ayakkabı tamircisi Hikmet Çoku günlük tamiratlarla mesleklerini sürdürmeye çalıştıklarını dile getirdi.

24 yıl imalatta çalıştıktan sonra emekli olduğunu belirten Çoku, Emekli olduktan sonra tamir işlerine devam ediyorum. İşlerimiz idare ediyor ama spor ayakkabılar ve hazır tabanlı ayakkabılar çıkalı imalatta, tamirde öldü diyebiliriz. Günlük tamiratlarla ancak evimizi geçindiriyoruz. Dükkân kirası ve BAĞ-KUR primleri çok arttı. BAĞ-KUR primi ödeyenler primlerini bu şartlarda ödeyemez” dedi

EKONOMİK ŞARTLAR TAMİR SAYISINI ARTTIRDI

Pahalılık nedeniyle insanların yeni ayakkabı almak yerine eskisini tamir ederek giymeyi tercih etmek zorunda kaldıklarını vurgulayan Çoku, “Tamirata yönelim işlerimizi arttırdı fakat bu defa da özellikle ayakkabı tabanı bulmakta zorlanıyoruz. Malzeme tedariğinde sıkıntı yaşıyoruz. Meslekte malzeme ve malzemeci çok önemli” diye aktardı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme