İlk İntiba

Yeni tanıştığımız biri kadar ilk kez gittiğimiz bir şehrin bizde bıraktığı intiba önemlidir ve yıllarca bu duygu ile hükmederiz.

TAKİP ET

Edindiğimiz ilk intiba ve bizde bıraktığı izler, ya bir kişi ve şehre karşı ebedi mesafeli olmamızı ya da unutamayacağımız ve ayrılmak istemeyeceğimiz kadar bir sevgi ve muhabbet oluşturabilir.

Önümüzdeki günlerde açılacak Fırat Üniversitemiz dolayısıyla binlerce genç belki de ilk kez Elazığ'a gelecek. İlk kez Elazığ havaalanına ya da otogara inecek ya da özel araçlarıyla ve aileleriyle bu şehre merhaba diyecek.

Elazığ ve Elazığlılar ile ilk kez karşılaşacak ve tanışacak bu gençlerin zihninde olumlu intiba bırakmak gibi hepimize düşen önemli bir görev var.

Yabancı memleketten ilimize gelen, adres ya da farklı bir şeyler soran insanlarımıza daha çok hassas ve duyarlı olmamız gereken bir döneme giriyoruz.

Sokaktaki insanlarımız kadar esnaflarımız, kamu kurumlarındaki görevlilerimiz, toplu ulaşım hizmeti veren şoförlerimiz kısaca her bir hemşerimizin ilimizi olduğu gibi ve güzel hasletleriyle yad edilmesine sebep olacak bir misafirperverliği göstermemiz gerekiyor.

Yabancı olduklarını bile bile onların saflığından ve şehre yeni gelmişliklerinden istifade edecek yanlış bir tutum ve esnaf davranışı bize belki o anlık kazandırılabilir ama ebedi olarak bu şehre hem maddi hem de manevi kaybettirir. Buna hakkımız yok!..

Yorumlar 3
Engin 12 Eylül 2023 19:35

Erol bey gayet normal böyle olması binalar yıkılıyor ve alt yapı çalışması var. Bilip bilmeden karalama yapmayın.

Erol 12 Eylül 2023 09:53

Elaziga Bi misafir gelse köye gelmiş gibi hisseder...nedenmi??? 1...yollar delik deşik 2...heryer çöplük içinde (Tunceli yi Bingöl'ü Bi görün) 3...trafik tasdevri gibi (gazı CD. Şehit ilhanlar CD.. istasyon CD.otoparka dönmüş) Plansız şehirleşme...altyapı yok... Elazigin gobegindeki çimento fb. Hayaldi gerçek oldu... Elazığ doğunun parisi idi.simdi köy oldu... Daha çok yazacak şeyler var...bence bu yazıyı okuyanlar Bi Tunceli yi görsünler sonra elaziga baksınlar....Elazig futbol gibi küme düşmüştür...vesselam

Abdullah 11 Eylül 2023 21:11

Teşekkürler Hakimiyet! Bu ne güzel ve haklı bir yazıdır. Umarım memleketimin güzel insanları olarak misafirperverlikten geçer not alabiliriz. Saygılarımla.

Bakmadan Geçme