İletişim Fakültemiz TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması'ndan Ödülle Döndü

Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi, TRT tarafından bu yıl 10'uncusu düzenlenen 'TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması'nda 'İnternet Haberi' kategorisinde 'üçüncülük' ödülü kazandı.

TAKİP ET

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu'nun (TRT) bu yıl 10'uncusunu organize ettiği “TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması”nın ödül töreni, Ankara TRT Arı Stüdyosu'nda yapıldı.

Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Halil İbrahim ERGÜL ile Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Muhammed Yadin YILMAZ'ın birlikte hazırladıkları Diyarbakır'da bir İtalyan köyü: “Kültürümüz farklıydı ama biz aynıydık” başlıklı internet haberi, yarışmanın “Dijital Yayıncılık İnternet Haberi” kategorisinde üçüncülük ödülüne layık görüldü.

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, törenin açılışında yaptığı konuşmada, TRT'nin mayıs ayında ilkler ve başarılarla dolu yolculuğunda 60 yılı geride bıraktığını hatırlattı. TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması'nda bu yıl, “İletişim Kampanyası” kategorisini “60. yılda TRT” temasıyla düzenlediklerini aktaran Sobacı, yarışmaya 130 üniversiteden toplam 2 bin 618 öğrencinin 1702 eserle katıldığını belirtti.

Konuşmaların ardından, törene katılan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin ALTUN ile SOBACI, 12 kategoride dereceye giren genç iletişimcilere ödüllerini verdi.

Ödül töreniyle ilgili açıklama yapan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nural İmik TANYILDIZI ise yaptığı açıklamada, ödül kazanan öğrencileri başarılarından dolayı tebrik etti.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ ise “Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerimizin, “TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması”nda aldıkları başarı, üniversitemiz adına büyük bir gurur kaynağı olmuştur. Gazetecilik Bölümü öğrencisi Halil İbrahim Ergül ile Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Muhammed Yadin Yılmaz'ın “Dijital Yayıncılık İnternet Haberi” kategorisinde kazandıkları üçüncülük ödülü, onların yeteneklerini ve başarılı çalışmalarını ortaya koymuştur. Üniversitemiz adına bu ödülle bizleri gururlandıran öğrencilerimizi ve onların yetişmesinde emeği geçen akademik kadromuzu tebrik eder, kendilerine bundan sonraki çalışmalarında başarılarının artarak devam etmesini temenni ederim” dedi.

Bakmadan Geçme