İKİ SEVİNÇ BİR ARADA

      Önce Elazığspor, İzmir'in köklü takımı Göztepe karşısında iyi futbol ve alınan 1 puan bizleri sevindirdi

TAKİP ET
      Önce Elazığspor, İzmir'in köklü takımı Göztepe karşısında iyi futbol ve alınan 1 puan bizleri sevindirdi. 3 puanı ise hakemin yanlı tutumu engelledi. Bu sevinçle namağlup, kalesinde gol görmeyen, ligin tepesine yakın Elaziz Belediyespor güçlü rakibi aynı puanı paylaşan Payasspor karşısına kazanmak için çıkıp rakibini altına alıp ligin tepesine ortak olması hepimizin beklentisiydi.

       İki takımın özelliklerine bakılınca Payasspor çok gol atıp kalesinde gol görebilen bir takım. Temsilcimiz ise gol atmada zorlanıp gol yemeyen özelliklere sahip bir takım. Böyle bir maça temsilcimiz Elaziz Belediye spor golle başladı. Daha 3. Dakikada kazanılan bir penaltı Ekrem tarafında gole çevrildi. İlk devre iki takımda 1 golün dışında pozisyonu olmayan, uzun toplarla sonuca gitmeyi düşünen ve başarılı olamayan bir düşünce vardı. Temsilcimiz de iki ön libero çok top kaybı yapıp top kazanmakta da sıkıntı yarattılar. (Nihat ve Mertcan) Böyle de olunca topu ileri taşımakta sıkıntılar oldu. İkinci devreye yine temsilcimiz maça golle başladı. 48. Dakikada yine Ekrem, Okan dan aldığı topu düzgün vuruşla kendisinin ve takımının 2. Golünü atmış oldu.

        İkinci devre sahada bambaşka bir Elaziz Belediyespor vardı. Oyunun her alanına hakimdi. Çok rahat gol pozisyonlarına girdi. Aynı rahatlıkla da girdiği pozisyonları cömertçe harcadı. Bu kadar iyi oynayan takımın eksikliği, sahaya sürülen yanlış kadroydu. Orta sahada yapılan 2 değişiklik hem oyunu güzelleştirdi hem de ileriye top taşıma da sıkıntı yaratmadı ve orta sahada oynaması gereken ve henüz daha forma şansı bulamayan yetenekli gençlerinde bir an önce takıma kazandırılması için forma verilmesi gerekir. 79. Dakikada bu kez Tufan sahneye çıkıp skoru 3-0 a getirdi.
     Maçı kısaca özetlersek; takım ilk devre kötü, ikinci devre mükemmele yakın oynadı. Belki Ekrem Aydemir buluştuğu topları olumlu bir şekilde arkadaşlarına servis edebilseydi tarihi fark olurdu. Okan Sarı en uçta oynamasına rağmen gol atmasa da arkadaşlarına çok iyi pasörlük yaptı. Bu Belediyespor her geçen gün üstüne koyarak devam ediyor. Son saniyede Payas adına kazanılan penaltıyı da kaptan kaleci Gökhan'ın kurtarması gol yememe dakikasını da 450 dakikaya taşımış oldu.
       Maçın hakemlerine gelince, 2 penaltı kararı da doğruydu. Maça hakimdi. 1-2 pozisyon dışında önemli hatası olmadı. Genelde iyi bir yönetim gösterdiler.

 

Bakmadan Geçme