İki fuar, çok kazanç

Çarşamba günü iki önemli fuarın açılışı gerçekleştirildi. Biri ilimizde 4.'sü düzenlenen tarım fuarı, diğeri de Antalya da 13.'sü düzenlenen YÖREX Fuarı.

TAKİP ET

İkisinin de temelinde tarımsal üretim, ikisinin de özünde tanıtım ve pazarlama var.

Tarım fuarında, bu sektördeki teknolojik yenilikler, traktör ve tarımsal ekipmanlar, tohum gibi üretime dayalı bir sergileme yapılıyorken, Antalya YÖREX'te ise tarımsal ürün haline gelen yöresel ve coğrafi işaret almış ürünlerin tanıtım ve pazarlanması söz konusu.

Her iki fuar da ilimiz ve ülkemiz tarımı açısından önemli. Üreticileri motive eden, daha modern teknolojileri kullanarak daha çok üretmeyi özendiren bu fuarlara tüm kurumlarımızın katkısı oldukça yüksek.

Elazığ Belediyesi Gelecek Fuarcılık tarafından organize edilen, Valiliğimiz, Belediyemiz, FKA ve diğer kamu kuruluşlarımız tarafından desteklenen Tarım Fuarını henüz gezemedik. Ancak Perşembe günü öğlen saatlerinde gezmeyi planladık arkadaşlarla.

Antalya YÖREX fuarı da özellikle ürünlerimizin dış piyasaya açılması ve tanıtılması adına önemli bir etkinlik.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, ilimizde düzenlenen Tarım Fuarına verdiği destekle kalmadı, Antalya'daki YÖREX fuarına güçlü bir ekip ve görselliği ile göz alan bir stantla katıldı.

Elazığ Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (ETAK) projesi ile Baskil kayısısının albenili bir şekilde paketlenip piyasalara sunulmasında önemli bir adım atan ETSO, bu fuar vesilesiyle bu ürünü tüm ülke hatta yurt dışına tanıtmanın gayretinde oldu.

Ürünlerimizi sadece bizlerin değil daha geniş kitlelerin tanıması için fuarlar önemli ve bu konuda her zaman öncü olan Elazığ TSO bu konuda gayretli. Bu vizyon ve gayretinden dolayı ETSO Başkanı İdirs Alan'a teşekkür ediyoruz.

Bakmadan Geçme