İHALESİ YAPILDI

Elazığ Uluova Sulama Projesinin 1

TAKİP ET
Elazığ Uluova Sulama Projesinin 1.Kısım ihalesi gerçekleştirildi.





146.500 DEKAR TARIM ARAZİSİ SULANACAK



Elazığ Uluova Sulaması 1. kısım işine ait yapım ihalesi DSİ Bölge Müdürlüğünde yapıldı. Yapılan ihaleye göre, 1.kısım inşaatı ve Keban Baraj Gölünden pompajla alınacak su ile 146.560 dekar tarım arazinin sulanması sağlanacak. Proje ile 84.249.036 TL zirai gelir artışı elde edilecek.





PROJENİN TAMAMINI KAPSAYACAK



Elazığ Uluova Sulaması projesinin tamamı Mollakendi Beldesi, Yurtbaşı Beldesi,Akçakiraz Beldesi, Yazıkonak Beldesi, İçme, Kıraç, Sedeftepe, Altınçevre, Sarıyakup, Ürünveren, Bdigerıca, Günbağı, Tadım, Gözebaşı, Yedigöze, Kaplıkaya, İkitepe, Dereboğazı, Güntaşı, Koçkale, Korucu, Değirmenönü, Karşıbağ, Yünlüce, Doğankuş, Yenice, Bahçekapı, Kuyulu, Karasaz, Dedepınarı, Elmapınarı ve Kavaktepe yerleşim yerlerini kapsayarak toplam 232.650 dekar alanı kapsayacak.



KÖYDEN KENTE GÖÇ ÖNLENECEK

Hayata geçirilen proje ile binlerce kişiye istihdam sağlanırken köyden kente göçünde önlenmesi bekleniyor. Yapılan ihalenin ardından bir ay sonra boru alım ihalesi idare tarafından yapılacak. Pompa binalarının projeleri içinde iki ya da üç ay sonra ihalesi gerçekleştirilecek.



KÖYLER SU İLE BULUŞACAK



Yapılan bu ihaleyle kısa süre içerisinde bu sulama projesi hayata geçirilmiş olacak, Uzun zamandan beri suyla buluşmayı bekleyen bereketli Uluova toprakları suyla ve çiftçiler ile buluşacak.

Bakmadan Geçme