HÜDA PAR'dan yetkililere çağrı: Hasar tespit çalışmaları ivedilikle yapılmalı

Malatya'nın Kale ilçesinde saat 10.46'da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem, Elazığ başta olmak üzere çevre illerde de yoğun şekilde hissedildi. Deprem sonucunda Malatya, Şanlıurfa ve Elazığ'da üç binada hasar meydana geldi. Elazığ'da kısmi hasar gören bir binadan dört kişi sağ olarak kurtarıldı.

TAKİP ET

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Metin Suiçer, deprem sonrası yaptığı açıklamada yetkililere hasar tespit çalışmalarının bir an önce yapılması gerektiğine dikkat çekti. Başkan Suiçer, “Elazığ, son yıllarda büyük depremlerle sarsılan bir ilimizdir. Kahramanmaraş ve Elazığ merkezli depremler sonrası ufak çaplı sarsıntılar ve artçılar devam ediyordu. Bugün de 5.9 büyüklüğündeki bir deprem ile yeniden ciddi şekilde sarsıldık. Artık bu gerçeklerle yüzleşip harekete geçmek zorundayız. İl genelindeki tüm yapılar, köyler dâhil olmak üzere hızlıca denetlenmeli ve olası riskler ortadan kaldırılmalıdır. Depremler değil, ihmaller büyük felaketlere yol açar. Şehirlerimizin depreme dayanıklı hale getirilmesi, kalıcı çözümler için gereken adımların vakit kaybedilmeden atılması gerekiyor. Rabbim bizleri her türlü musibet ve beladan muhafaza eylesin.”

Suiçer, açıklamasında HÜDA PAR Elazığ İl Teşkilatı olarak vatandaşların yanında olduklarını, her türlü desteği sağlamak için çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti. “Her bir vatandaşımızın güvenliğini sağlamak ve onlara destek olmak için elimizden geleni yapıyoruz. El birliğiyle, dayanışma içinde bu sürecin üstesinden geleceğiz inşallah” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme