HOUR OF CODE ETKİNLİĞİ ELAZIĞ'DA ÇOCUKLARLA BULUŞTU

BAŞAK MERAL GÜNDÜZ/Dünya'nın teknoloji üreten bir topluma dönüşmesine katkı sunmak üzere hayata geçirilen Hour Of Code Etkinliği, Elazığ'da çocuklarla buluştu.

TAKİP ET
 Habitat Derneği'nde gönüllü ve ücretsiz olarak eğitmenlik yapan gönüllü eğitmenler , Hour of Code etkinliğini kapsamında Elazığ Merkez İçme İlkokulu/Ortaokulu'nda basit düzeyde algoritma eğitimi verdiler. 

Günümüzde kod okuryazarlığı önemli bir kavram olarak öne çıkmaktadır Kod yazmanın inovatif düşünmeyi ve girişimciliği teşvik ettiğine inanan global code.org girişimi ile çocukları kod yazarak ve cesaretlendirerek bilgisayar teknolojilerinde farkındalık sağlanması amacıyla çocuklara anlatılmaktadır.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada,''Etkinlikle alakalı Habitat Derneği'nin gönüllü eğitmenleri Oğuz İNAN, Tunahan GÜNEY tarafından 'Hour of Code 180'den fazla ülkede gerçekleşen milyonlarca öğrenciye ulaşmış çocukların bilimsel ve algoritmik düşünme becerilerini geliştirmelerini, bilişimsel araçların (örneğin yazılım) yazarı olmalarını, fikir üretebilen ve fikirlerini teknoloji kullanarak hayata geçirebilen, bireyler olarak yetişmelerini amaçlayan küresel bir harekettir. Bir saatlik dersler olarak uygulanan program 30'dan fazla dile çevrilmiştir. Habitat Derneği de gönüllüleri ile ortaokulda eğitim gören çocuklarla Hour of Code etkinliğini üretken nesillerin yetişmesine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştiriyor. Hour of Code uygulamasıyla çocuklar kodlama ve algoritma yazabilmek için sorunlara farklı yönlerden bakabilme ve en kısa sürede sorunu çözüm bulabilme yeteneği kazanıyor. En büyük avantajlarından biri ise programın çocukların ilgisini çekecek oyunlar ve karakterle uygulanmasıdır. Etkinlik süresi 1 saat sürmektedir. Etkinlik Habitat Derneği'nin Elazığ'da bulunan gönüllü eğitmenleri ve 60'ı aşkın öğrenciye İçme İlkokulu/ortaokulu'nda yazlım devlerinin desteklediği 'code.org' internet sitesi kullanılarak algoritma mantığı ile problem çözme becerileri, yorumlama yetenekleri geliştirildi'denildi.

Habitat Derneği gönüllü eğitmenleri etkinlik sırasında yoğun ilgilerinden ve katkılarından dolayı Okul Müdürü Fahri Karataş'a, Müdür Yardımcıları Filit Çakmak ve İbrahim Halil Serin'e teşekkürlerini iletti.

 

Bakmadan Geçme