HİÇ Mİ VİCDANINIZ SIZLAMIYOR?​​​​​​​

Erkan BAY/Elazığ Valisi Çetin  Oktay Kaldırım'ın ''TURİZM''  atağı devam ederken,sorumsuz bazı insanların turistik yerlerde çevre kirliliğine sebep olması tepki topluyor.

TAKİP ET
Eşsiz manzarası, doğası ve sahilleri ile saklı bir güzellikte olan Hazar Gölü, sorumsuz bazı kişilerin çevreyi kirletmesi nedeniyle zor günler geçiriyor. Özellikle hafta sonları bırakılan çöpler, görüntü kirliliğine neden oluyor.

                                     

EŞSİZ MANZARASI VAR

Aşırı sıcaklar ve piknik sezonunun başlaması ile birlikte il içi ve yurt dışından gelen misafirlerin sıklıkla ziyaret ettiği meknlardan biri de Hazar Gölü oluyor. Eşsiz manzarası, doğası ve sahilleri ile saklı bir güzellikte olan Hazar Gölü, her yıl on binlerce misafire ev sahipliği yapıyor.

VALİ KALDIRIM ÖNCÜLÜĞÜNDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Elazığ'da son yıllarda Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım öncülüğünde başlatılan ''TURİZM ATAĞI'' devam ediyor. Elazığ'ın önemli tarihi yerlerinin canlandırılması, yerli ve yabancı turistlerin Elazığ'a gelmesi için çalışmalar son sürat devam ederken, Elazığ Sivrice ilçesinde bulunan sahil kenarlarında ise sorumsuz insanların bıraktığı çöpler büyük tepki topladı.

SAHİLLERDE HOŞ OLMAYAN GÖRÜNTÜLER

Yaz mevsiminin başlaması ile birlikte Elazığ'ın Sivrice ilçesi Hazar Gölü sahilleri büyük bir yoğunluk yaşıyor. Yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olan Hazar Gölü sahilleri, hafta sonları ise hiç hoş olmayan görüntülere sahne oluyor. Sahil boyu düzenli bir plaj

olmamasına  rağmen Elazığ Valiliği ve Sivrice Belediyesi tarafından her türlü imkan kullanılarak yapılan piknik alanları, sorumsuz bazı insanlar tarafından çöp yığını haline geldi.



HAFTA SONLARI BİNLERCE İNSAN DİNLENİYOR

Günde ortalama 3 bin aracın geçtiği Diyarbakır yolu üzerinde bulunan piknik alanlarının etrafında bırakılan çöpler ve alkol şişeleri yetkililer tarafından defalarca toplanmasına rağmen, yine de bir çözüm bulunamıyor. Günü birlik bazı piknikçiler tarafından bırakılan çöpler nedeniyle, çevre  kirliliği yaşanırken yabancı turistlerin de şaşkınlık yaşamasına neden oluyor.

HAKİMİYET GAZETESİ UYARMIŞTI

Elazığ Hakimiyet Gazetesi 24 Haziran 2019 tarihinde yaptığı
''ALENİ KİRLİLİĞE DÖNÜŞMESİN '' haberi ile vatandaşların da bilinçsiz kullanımları ve dikkatsizlikleri sonucu güzelim sahil kenarları ve piknik alanlarının sonraki kullanıcılara nezih bir şekilde bırakmak yerine sorumsuzca terkedilen alanlar ne yazık ki hem çevre kirliliğine hem de bazı hastalıklara sebep olabiliyor diye ifade etmiştik.

VALİ KALDIRIM MÜDAHALE ETMELİ

Klasik valiliğin çok ötesinde şehrin her alanda atılım ve açılım yaşamasında vizyoner kişiliği ile önemli roller üstlenen ve özellikle şehrin var olan turizm potansiyellerinin  daha etkin bir şekilde hizmete sunulması konusunda gayret gösteren Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım'ın Hazar Gölü ve çevresini kendi kaderine terk etmeyeceği düşünülüyor.

SİVRİCE BELEDİYESİ AKTİF OLMALI

Elazığ'ın en önemli turizm yerlerinden biri olan Sivrice ilçesinde yaşanan bu çevre kirliliğine, Sivrice Belediyesinin de daha dikkatli olması gerekiyor. Özellikle hafta sonları ekiplerin yoğun bir mesai harcaması, duyarsızca etrafını kirleten kişileri uyarması ve uyarılara rağmen çevreyi kirletenlere ise kolluk kuvvetleri ile irtibatta olarak cezai işlem uygulaması gerekiyor.



BİRLİK GÜÇLENDİRİLMELİ

Yaz ayları ile birlikte etrafında bulunan yazlıkların dolmasıyla birlikte 30 bin nüfuslu bir ilçe konumuna yükselen Sivrice ve Hazar Gölü kıyılarındaki evsel atıkların toplanması amacıyla kurulan Hazar Gölü Çevre Birliği'nin ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı imknlarıyla güçlendirilmesi gerekiyor.

Bilindiği üzere Hazar Gölü Çevre Birliği, geçtiğimiz yıllar iyi bir sınav verememiş, atıklar çöp yığınları haline gelerek haftalarca alınmadığı iddia edilmişti.

Bakmadan Geçme