'HER ZAMAN TÜRSAB' IN YANINDAYIZ '

Ak Parti Milletvekili Metin Bulut,  Türsab ziyaretinde Başkanı Fazıl Mustafa Öktem ve Başkan yardımcısı Cuma Gülnar ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı

TAKİP ET
Ak Parti Milletvekili Metin Bulut,  Türsab ziyaretinde Başkanı Fazıl Mustafa Öktem ve Başkan yardımcısı Cuma Gülnar ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı.

Bulut, Türsab olarak Elazığ da turizmin kalkınmasında yapılacak her türlü çalışmanın yanında olacağını ifade ederek destek konusunda açık çek verdi.
Türsab Başkanı Öktem 'Elazığ'ın şu andaki avantajları nedeniyle turizmde önemli bir seviyeye gelebilecektir.  Elazığ da sağlık, doğa ve göl turizminin hepsi mevcuttur. Bizim sıkıntımız bunları harekete geçirilmesinde yaşanan sıkıntıların aşılamamasıdır' dedi.
Ak Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut ise yaptığı konuşmada' Elazığ  kamu kaynaklarının gereğinden fazla istifade etmiş bir il. Elazığ'ın eksiği özel sektörün önünün açılmamış olmasıdır. Sivil insiyatifin harekete geçmemiş olmasıdır. Siz bir ildeki turizm faaliyetinin hepsini sadece Turizm İl müdürlüğünden beklerseniz olmaz. Burada Türsab gibi çatılar çok önemlidir. Sizin gibi kuruluşlar akademisyenlerin swot analiz dediği kar zarar olarak bizim baktığımız avantajları dezavantajları bu konuda fırsatlar imknlar bunlar hepsini alt alta üst üste getirip toplayıp kar zarar mukayesesini  en iyi yapan burada karlılığı artırma yolunda mücadele eden yapılarsınız. Toplumun her aşamasında normdigereşmesinin yolu sivilleşmeden gelir. Bu ülkede yıllarca 1980 sonrası başlayan hareketlerle birlikte toplumun sivilleşmesinin önüne engel olunmuştur. Bizde sivil toplum örgütü dediğimiz örgütler tam sivil olmamıştır.  Türsab gibi turizmcileri bir araya toplayan yapılar gibi diğer sektörlerde faaliyet gösteren işletmeleri bir araya toplayan sivil toplum kuruluşlarını organizasyonları sonucunda örgütlerle kalkınabilir. Bunları başlatmamız lazım. Bakın;  Gaziantep, Kayseri, sanayisi olan diğer illere bakın hiçbir tanesi sadece kamu yatırımlarından dolayı Türkiye'nin en büyük şehirlerinden olmamıştır. Hepsi özel sektörden dolayı olmuştur. Bun bir defa tespit edeceğiz. Bunu tespit edersek doğru bir iş yapmış oluruz. Yıllardır konuşuluyor. Elazığ Turizm açısından çok zengin. Evet çok zengin. Bununla birlikte hepimizin bir şeyleri el birliği ile yapması lazımdır. Elazığ bir destirasyon  merkezi olarak öncelikle belirlenmelidir.  Bölgede güvenli kentlerden bir tanesidir. Bölgede yapılacak ziyaretler Elazığ üzerinden yapılabilir. Biz her zaman sizinleyiz. Sizinle varız.  Elazığ da iş yapan herkesi önemsiyoruz.  Birlikte iş yapabilirsek birlikte yürütebilirsek o zaman başarıyı birlikte sağlamış oluruz. Bu konuda yapacağız her çalışmaya benden size açık çek desteğim sonuna kadar sizinledir' dedi. 

 

Bakmadan Geçme