Hepi Topu Bu!

Konuyla ilgili Gençlik Spor İl Müdürlüğü, 'ihale bu isimle çıktığı için Elazığ Stadyumu yazılmış' gibi kendilerinin bile inanmadığı bir komik bir gerekçe ile birilerine paratoner olma gayreti ortaya koysalar da kamuoyu bu açıklamayı gayri ciddi bulmuş ve Atatürk Stadyumu isminin yazılması tartışmaya sebep olmuştu. 

TAKİP ET

Kamuoyunda tepki toplayan yeni stadyumunun ismi nihayet değiştirildi. Mevcut tabelada yer alan Elazığ Stadyumu kelimeleri arasına Atatürk kelimesi ilave edilince sorun da tartışma da çözüldü ama zihinlerde “madem bu iş bu kadar kolay ve basitti neden aylarca tabela merkezli tartışmalara sebebiyet verildi. Neden böylesi basit bir meseleden dolayı siyasilerimizin üzerine yürünmesine müsaade edildi ve bundan murat edilen sonuca ulaşıldı mı? Madem konu Atatürk gibi hassas bir konuydu ve bunun üzerinden Ak Partili hükümet ve siyasilerin üzerine gidilecekti ve gidildi, buna neden kapı aralandı. Burada bir kasıt mı yoksa basiretsizlikten kaynaklanan bir ihmal mi vardı?

Sık sık dile getirdiğimiz gibi siyasilerimiz çoğunlukla sorumsuz bazı bürokratlar sebebiyle zor durumda ve çoğunlukla savunmasız duruma düşebiliyor. Bürokratların öngörüsüzlüğü sebebiyle neler çekiyor garibim siyasetçilerimiz. Bu işin sorumlularına sormak istiyoruz; yıkılmadan önce adı Atatürk Stadyumu olan ve öve öve bitirilemeyecek hizmeti gölgede bırakacak ve tartışma başlatacak bir tabela asarken aklınız neredeydi? Yoksa ‘Nasıl olsa yakın dostlarımız bizi korur' gibi bir dağa yaslanmanın sorumsuzluğumuydu sizi bu kadar umarsız kılan?

Hepi topu iki kelimelik bir tabelaya bir kelime daha eklemekti yapacağınız büyük(?) iş. Ve ne yazık ki bu iş bile 5 ayda anca yapılabildi. Yaman soru şu: biz bu hantal ve sorumsuz bürokratlarla mı Türkiye Yüzyılına girdik. Öyleyse çok yazık olacak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a. Bir kelimelik değişimi bile 5 ayda yapamayan kağıttan kaplan yöneticiler mi bizi yeni yüzyıla taşıyacak? Çok zor…

Bakmadan Geçme