Hem potansiyel hem tehdit

CHP'nin Tüzük Kurultayı'nda yapacağı konuşmada kendisine son bir saat kala haber verilmesine sitem eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın CHP'den istifa edeceği ve yoluna bağımsız devam edeceği iddiası kamuoyunda büyük ses getirdi.

TAKİP ET

Geçtiğimiz gün İyi Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ve Koray Aydın ile üçlü ve özel bir görüşme gerçekleştiren Mansur Yavaş'ın bu hamleleri CHP kanadında bir tedirginlik oluştururken, bazı basın yayın organlarında da yer alan istifa iddialarını yalanlayan Yavaş, "İftira- tezgâh ve yalanla uğraşacak vaktim yok" dedi.

Yavaş'ın bu açıklaması suların durulduğu anlamına gelmez. Şurası bir gerçek ki cumhurbaşkanlığı seçimini Mansur Yavaş, daha rahat alma potansiyeline sahip ve kamuoyu desteği varken, CHP Genel Merkezindeki kurmaylar Yavaş'a “içimizdeki zenci” muamelesi uygulamaya devam ediyorlar.

İmamoğlu'nu kendilerine daha yakın ve daha çok taviz ve rant koparılabilir gören CHP'liler, Yavaş'ın dürüstlüğünden çekiniyor ve korkuyorlar. Süreç nasıl işler bilmiyoruz ama CHP'nin Mansur Yavaş gibi hem önemli bir siyasi potansiyeli hem de tehdidi var.

Bakmadan Geçme