HAZAR'IN ADI VAR

Erkan BAY/İlimizin sahip olduğu en önemli turizm ve doğa zenginliğine sahip Hazar Gölü, sahipsizlikten ve bakımsızlıktan can çekişiyor

TAKİP ET

Erkan BAY/İlimizin sahip olduğu en önemli turizm ve doğa zenginliğine sahip Hazar Gölü, sahipsizlikten ve bakımsızlıktan can çekişiyor. Özellikle yaz aylarında Elazığ'dan olduğu kadar çevre illerden ve yurtdışından birçok misafiri ağırlayan Hazar Gölü ve çevresi bakımsızlıktan çöplüğe dönmüş durumda.

ADINA FESTİVALLER VE SEMPOZYUMLAR DÜZENLENEN, ŞEHRİMİZİN TURİZM CENNETİ OLABİLECEK GÜZELLİKLERE SAHİP HAZAR GÖLÜ VE ÇEVRESİ CAN ÇEKİŞİYOR

SAKLI GÜZELİK Mİ ALENİ KİRLİLİK Mİ?

Hazar Gölü ile ilgili yayınlanan dergi, kitap ya da broşürlerde adından hep 'saklı güzellik', 'saklı cennet' gibi ibarelerin kullanıldığı, içerisinde;  etrafında birçok efsanenin anlatıldığı Batıkkent gibi bir antik kentin bulunduğu Hazar Gölü ne yazık ki saklı güzellikten çıkarak aleni çöplüğe dönmüş durumda.  Belli bir kısmı Sivrice Belediyesi görev sahası içinde kalmasına rağmen önemli bir bölümü kaymakamlık görev alanı içinde olan Hazar Gölü ve çevresi ne yazık ki çöp yığınlarının istilasına maruz kalmış.







BİRLİK NE YAPIYOR?

Yaz ayları ile birlikte etrafında bulunan yazlıkların dolmasıyla birlikte 30 bin nüfuslu bir ilçe konumuna yükselen göl çevresindeki evsel atıklar tehlike saçmaya devam ediyor. Yazlıkçılar ile birlikte pikniğe gelenlerin bıraktıkları çöpler bazen bir hafta alınmıyor. Yerinde bırakılan bu çöpler hem haşere üretiyor hem de salgın hastalıklara davetiye çıkarıyor.

Hazar gölü çevresinin temizlenmesi amacıyla kurulan Hazar Gölü Çevre Birliği ise yeterli çalışmayı ne yazık ki yapamıyor. Göl sahilinde bulunan kamu kurum tesisleri ile yazlıklardan temizlik bedeli adı altında ücret tahsil edilmesine rağmen bu hizmet yeterince verilemiyor.



VALİ KALDIRIM EL ATTI

Göreve geldiği il günden beri şehrin turizm potansiyeline dikkat çeken ve bu konuda önemli adımlar atacağının sinydigererini veren Vali Çetin Oktay Kaldırım, Harput'tan sonra Hazar Gölü'ne de el attı ve olumsuzların giderilmesi amacıyla seri toplantılar yaparak çözümün ilk adımlarını attı.



SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Vali Kaldırım Hazar Gölü ile ilgili çalışma ve çözümlerini sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Vali Kaldırım yaptığı paylaşımda,''Hazar Gölü çevresi çöplerinin toplanması için toplantı yaptık. Konteyner dağıttık, araç tahsis ettik, hizmet alımıyla çöpler artık toplanacak.''dedi.



SÜREKLİ OLMALI

Vali Kaldırım'ın bu duyarlılığını ve adım atmasını oldukça takdir ettiklerini belirten vatandaşlar, bunun süreklilik arz etmesini ve sadece yaz aylarında değil kış aylarında da yapılması gerektiğini belirttiler. Hazar Gölü çevresinde sahil boyunda kurumuş otların ve bakımsız ağaçların da ıslah edilmesi gerektiğini belirten vatandaşlar bu yapıldığı takdirde gölün cazibesinin daha çok artacağını ifade ettiler.

Bakmadan Geçme