HASTANE KAPANIYOR MU?

Son zamanlarda gündeme gelen ''ELAZIĞ RUH SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI HASTANESİ KAPANIYOR'' iddialarını Hakimiyet Gazetesi araştırdı. Şehir Hastanesinin tamamlanmasının ardından taşınacak hastaneler belirlenirken, Ruh Sağlığı Hastanesinin taşınmayacağı belirtildi.

TAKİP ET
Erkan BAY/Elazığ'da Şehir Hastanesinin açılması ile birlikte bazı hastanelerin kapanacağı yönünde iddialar gündeme geldi. Kapanacak hastaneler arasında Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi olduğu da iddia edildi.

 

1925 YILINDA HİZMETE BAŞLADI

1925 yılında 50 yataklı olarak ikinci branş hastanesi olarak hizmete başlayan Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi,1951 yılına kadar 50 yatak ve tek binadan hizmet veriyordu.1951-1973 yılları arasında 12 binadan oluşan, bin yataklı bir hastane haline getirildi.

 

57 DÖNÜMLÜK ALAN VE 488 YATAK KAPASİTESİ BULUNUYOR

57 dönümlük bir alan üzerinde bulunan ana hastane yerleşkesinde  14 ayrı servis, 488 yatak kapasitesi, ana yerleşke dışında ise, Toplum Ruh Sağlığı Polikliniği ile Semt Polikliniği ek binaları ve 508 personeli ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki 18 İl'e hizmet vermekte.

 

HANGİ HASTANELER TAŞINIYOR?

Şehir hastanelerinin açılmasıyla bazı devlet hastanelerinin kapatılacağını yönünde geçtiğimiz aylarda açıklamalar yapılmıştı. Bu açıklamaların ardından Elazığ'da da yapılan Şehir Hastanesi nedeniyle hangi hastanelerin kapatılacağı yönünde birçok dedikodu gündeme geldi.

 

DİŞ HASTANESİ VE EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİ TAŞINIYOR

Konu ile ilgili araştırmalar yapan Hakimiyet Gazetesi Haber Merkezi, Elazığ'da Şehir Hastanesinin yapılmasının ardından Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinin kapanmayacağı, Diş Hastanesi ve Eğitim Araştırma Hastanesi'nin Şehir Hastanesi tamamlandıktan sonra hizmetine yeni yerinde devam edeceği ifade edildi.

 

ELAZIĞ RUH SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI HASTANESİ KAPANMIYOR

Hakimiyet Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan Elazığ Sağlık İl Müdürü Doç. Dr. Cahit Polat, ''Son günlerde Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nin kapanacağı ile ilgili bir çok dedikodu gündeme geldi. Böyle bir şey gündemimiz de yok. Biz Bakanlığı bu konu ile ilgili görüşlerimizi ilettik. Bakanlığımız son derece olumlu karşıladılar.'' dedi.

 

18 ŞEHİRE HİTAP EDEN HASTANE KAPATILMAZ

Doç. Dr. Polat, 'Hastanemiz hizmetine devam ediyor. Şartlarını daha da fazla iyileştirmek için çalışıyoruz. Nitelikli bir hastane olması için bütün imkanlarımızı kullanıyoruz.18 ile hitap eden bir hastanenin daha iyi durumda olması için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz.'' diye konuştu.

 

TAŞINACAK HASTANELER BELİRLENMİŞTİR

Şehir Hastanesinin tamamlanması ile birlikte taşınacak hastanelerin belirlendiğini ifade eden Doç. Dr. Cahit Polat, 'Şehir Hastanemize, Diş hastanesi ve Eğitim Araştırma Hastanesi taşınacak. Bunun dışında şuan için taşınacak hastane yok.'' dedi.

 

 

 

 

 

 

Bakmadan Geçme