HASTALIKLARA İLAÇSIZ ÇÖZÜM

GÜLŞAH ALTAŞ/Son yılların en revaçta uygulaması olan masaj terapi Elazığ'da da bir hayli ilgi görüyor

TAKİP ET
GÜLŞAH ALTAŞ/Son yılların en revaçta uygulaması olan masaj terapi Elazığ'da da bir hayli ilgi görüyor. Uzun yıllar Amerika ve Londra'da eğitim alan ve 17 yıl Tayland'da masaj terapistliği yapan Refleksolog ve Masaj Terapisti Shouleh Moghaddam ile Hakimiyet okurları için bir söyleşi gerçekleştirdik.



Elazığ'a geldiği günden itibaren oldukça olumlu gözlemler edindiğini ve şehir insanının stresli bir yaşam sürdürdüğünü ifade eden Moghaddam, haftada 3 seans olmak üzere 1.5 ayda migrene kesin çözüm sağladıklarını kaydetti.

Yüksek tansiyon rahatsızlığı olanlar için yarım saatlik bir seansla tansiyonun normal seviyeye indirgendiğini, depresyon hastalarını ise iki saatlik bir seansla ilaç bağımlılığı olmadan normal seyirlerine döndürdüğünü belirten Moghaddam, masaj terapinin her insan için elzem olduğunun altını çizdi.

Doktorun hastaya verdiği ilaçlara karışmadıklarını ve kendisine has yöntemlerle hastaların sağlıklı bir yaşam sürmesi için mücadele ettiğini kaydeden Moghaddam, bel ve boyun fıtığı gibi kronikleşmiş vakaların biraz daha uzun zamanda tedavisinin gerçekleştiğini söylüyor.

Sadece masaj terapistliği yapmadığını bunun yanında iki ayrı dalda daha uzman olduğunu belirten Moghaddam, faceoloji ve palmistry alanında da Elazığlılara elinden gelen desteği sunduğunu ifade etti.

Tüm organların sinirlerinin ayaktan geçtiğini ve Refleksoloji uygulanan kişilerin büyük bir rahatlama htiğini de vurgulayan Moghaddam, şu ana kadar Elazığlılardan olumlu tepkiler aldığını söyledi.

Hakimiyet Gazetemizin okurları için masaj terapi ve refleksoloji konularında merak edilen soruları yönelttiğimiz Shouleh Moghaddam ile gerçekleştirdiğimiz röportajla sizleri baş başa bırakıyoruz.



** Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?



Tüm okuyucularınıza merhaba. Ben Shouleh Moghaddam. Refleksoloji ve masaj terapi uzmanıyım. Bunun yanında faceoloji ve palmistry konularında da uzmanlığa sahibim. Londra ve Amerika'da eğitimlerimi tamamladıktan sonra 17 yıl Tayland'da masaj terapistliği yaptım. Bir süredir de Türkiye'de ve Elazığ'da çalışıyorum.



** Masaj terapi ne demek? Nasıl uygulanıyor?



Masaj terapi genel olarak uygulandığı zaman sinir sistemini rahatlatıyor. Hastalıklar genellikle sinir sistemiyle alakalı olduğu için kişi masaj terapi uygulattığı zaman sinir sistemi rahatlıyor. Depresyonda olanlar için çok önemli aslında. Depresyonu 2 seansta tedavi edebiliyorum. Çok ciddi yaralanmaların yaşandığı veya ameliyatlık durumlarda masaj terapi çok iyi sonuçlar verebiliyor. Yüksek tansiyon problemi yaşayanların yarım saatlik terapiyle tansiyonları normal seviyeye inebiliyor. Masaj terapi için tamamlayıcı tıp diyebiliriz.



** Masaj terapiyle tedavi edilebilecek bazı hastalıkları sıraladınız ancak size en çok hangi şikayetlerle geliniyor?



Boyun fıtığı ve bel fıtığı problemi olanlar ilk sırada yer alıyor. Bu şikâyetleri masaj terapiyle tamamen ortadan kaldırabiliyoruz. Yine menüsküs rahatsızlığı bulunanlar, hatta ameliyatlık durumlarda olanları masaj terapiyle tamamen iyileştirebiliyoruz. Bir bayan hastamız vardı ve doktor kendisine 1 hafta sonra ameliyat için gün vermişti. Biz terapiyle ameliyata gerek kalmadan bu bayanın şikâyetlerini giderdik. Yine yüzde 70 lif kopması yaşayan bir hastayı da ameliyata gerek kalmadan tedavi edebildik.



** Peki ameliyat olmuş yani bir operasyon geçirmiş kişilerde masaj terapi uygulanabiliyor mu?



Ameliyatından 1-2 ay sonra masaj terapi uygulayabiliyoruz. Hatta terapi hastanın iyileşme sürecinin hızlanması için takviye oluyor.



** Günümüzde sıklıkla karşılaşılan migren hastalığı için masaj terapinin bir etkisi olur mu?



Migren için haftada 3 seans olmak üzere 1.5 ayda tedavisini yapabiliyoruz. Ve kesin çözüm diyebiliriz. Migrenin sebebi sadece sıkıntı, stres değil. Altında yatan birçok nedeni olabiliyor, tetikleyici faktörler bulunabilir. Ama ilk seans sonrasında bile kişi kendisinde büyük bir farklılık, rahatlama hissediyor. Size şöyle söyleyeyim; Hastalıkların birçoğunun nedeni aslında zihinsel. Biz zihnimizi arındırırsak, sinir sistemimiz ne kadar rahat olursa bedenimizde o denli sağlıklı olacaktır.



** Her hastalık için seans aralığı farklı mı oluyor?



Kişinin şikâyetinin boyutuna göre değişiyor. Mesela boyun fıtığı ortalama 6 seans sonrası bitiyor. Kişiye göre de değişkenlik gösterebiliyor. Ya da bel fıtığında problemin geçmişi önemli. Eğer ağrılar yeni başladıysa 2 haftada giderebiliyoruz. Ama neredeyse kronikleşmiş bir ağrıysa tedavisi biraz daha uzun sürebiliyor. Önemli olan hastanın geldiği zamanki durumu.



** Terapilerinizde özel karışımlar mı kullanıyorsunuz?



Doğal yağlar kullanıyorum. Her hastalık için kullandığım farklı ürünler var. Kullandığım ürünlerin büyük kısmını yurt dışından, Tayland'dan getirtiyorum.



** Kısmi felç durumlarında masaj terapinin rolü nedir?



Eğer doğuştan gelen bir felç durumu ise tedavisi mümkün değil. Ancak sonradan meydana gelen felç durumlarında terapiyle sonuç alabiliyoruz. Felç durumlarında erken müdahale çok önemli. Bir an önce kanal enerjilerini açıp kan dolaşımını sağlamamız lazım. Kişinin his kaybının olmaması gerekir. Ayrıca halk arasında tik denilen istemsiz kas hareketlerinde de masaj terapiyle yardımcı olabiliyoruz.



** Peki masaj terapinin uygulanması sakıncalı olan kişiler var mı?



Hayır sakıncalı bir grup yok. Her yaş grubuna ve herkese uygulayabiliriz. Hamilelere de uyguluyoruz hatta doğumlarında çok yararı oluyor. Doğuma yakın geldiğinde uyguladığımız terapi sonrası gerginliği azalıyor ve doğumunu çok rahat yapıyor. Diğer taraftan kilo vermeye de yardımcı olabiliyoruz. İnsanların büyük çoğunluğu strese bağımlı olarak devamlı yemek yer ve kilo alır. Masaj terapi uyguladığımızda stresten arındığı için stres sonucu yemek yeme olayı bitiyor ve kişi kilo verebiliyor.



** Günümüz şartlarında herkesin mutlaka masaj terapi yaptırması gerekir o zaman.



Kişinin herhangi bir hastalığı olmasa da, şikayeti olmasa da mutlaka 5 seans masaj terapi yaptırmalı. Zihin rahatladığı ve sinirler gevşediği için herkese en az 5 seans uygulatmasını öneriyorum. Zaten bir kez bile seansa gelen kişi ne olduğunu anlayacak, vücudundaki rahatlamayı, değişimi görecek.



** Bir diğer uzmanlık alanınız olan refleksolojiden bahseder misiniz?



Refleksoloji ayak masajı demektir. Ayak masajı yaptığımızda tüm bedene masaj yapılmış gibi oluyor. Tüm organlarımızın sinirleri ayaktan geçiyor. Refleksoloji uyguladığımız kişiler büyük bir rahatlama hissediyor. Ben refleksolojiyi genellikle vücuttaki hastalıkları tespit etmek için kullanıyorum.



** Yani ayaklardan kişinin vücudundaki hastalıkları buluyor ve ona göre terapi mi yapıyorsunuz?



Evet ayaklara bakıp problemleri anlayabiliyorum. Sonra masaj terapiyle de tedavi yoluna gidiyorum.



** Bunun herhangi bir yan etkisi var mı?



Hayır kesinlikle yok. Mesela kişinin beyninde tümör olduğunu görebiliyorum ve kendisini doktora yönlendiriyorum.



** Bebeklerde uygulanabilir mi?



Bebekler için çok gerekmez ama gaz sancısı olursa uygulandığında bebeklerde büyük rahatlama oluyor. Türkiye'de bana gelen hiç bebek olmadı ama yurt dışında gaz sancısı yapan bebeklere uyguladığımda en fazla 5 dakika sonra sancısı bitiyor ve bebek uykuya dalıyor.



** Tıbbi tedavisi devam eden bir kişi masaj terapi veya refleksoloji uygulatabilir mi?



Ben doktorun verdiği tedaviye veya ilaçlara kesinlikle karışmam. Benim alanım tamamen farklı. Masaj terapi yaptıran kişi kendisindeki farklılığı gözlemlediğinde ve doktora kontrole gittiğinde zaten doktor ilacı kesiyor.



** Refleksolojinin seans aralıkları ne kadar?



Kişi eğer sadece rahatlama, gevşeme amacıyla geldiyse tek seans yeterli. Ama bir rahatsızlık nedeniyle geldiyse ortalama 4-5 seans gerekebiliyor.



** Palmistry ne demek?



Palmistrynin kelime anlamı her ne kadar el falı olsa da ben bu ilmi hastalıkların tespiti için kullanıyorum. Refleksolojide şüphede kaldığım tespitlerde palmistryi kullanıyorum.



** Yine uzmanlık alanlarınızdan olan faceoloji ne demek?



Faceoloji yüz şekline göre karakter analizi demek. İş ortaklıklarında veya evlenmeye karar veren kişiler için faceoloji biz çok önemli ipuçları verebiliyor.



** Bu analizi yaptırmak için en çok kimler size başvuruyor?



Kişinin karakteri yüzündeki ayrıntılarda gizli. Evlenmeye karar veren çiftlerin karakterleri birbirine uyumlu mu veya birlikte iş yapmaya karar veren kişilerin karakterleri nasıl bunu yüzlerine bakıp anlayabiliyorum. Elazığ'da da bu alanda çok talep var.





** Masaj terapi, refleksoloji, palmistry ve faceoloji derken tüm bu alanlarda eğitim almaya nasıl karar verdiniz? Yani bu doğuştan gelen bir yetenek miydi yoksa özel ilginiz sonrası mı uzmanlaştınız?



Masaj terapi uygulayacak olan kişinin öncelikle güçlü olması gerekir. Gerekli eğitimleri alınca ve vücut yapısı da buna müsaitse herkes masaj terapisti olabilir. Ben işimi çok seviyorum. Çünkü insanlara faydalı olmak, onların ağrısını dindirmek bana inanılmaz bir mutluluk veriyor. Mesela bana hemşirelik eğitimi almam teklif edildi ama ben karşımdakine enjektörle iğne yaparken bile onun acı çekmesine dayanamıyorum. Bu işe başlamamın tek nedeni insanların canını yakmadan, acısını dindirebilmek.



** Elazığlılara son olarak ne söylemek istersiniz?



Elazığlıları çok seviyorum. Çok iyi, nazik, kibar insanlar. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Elazığ insanı da beni çok seviyor ve gitmemi istemiyor. Elazığ'da kalmamın en büyük nedenlerinden biri aldığım bu pozitif tepkiler.

Bakmadan Geçme