Hasarlı Okul Sahipsiz Kaldı

Elazığ'da 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen deprem sonrası Yazıkonak beldesinde bulunan Şehit Vedat Kılınçarslan İlkokulu hasar alarak kullanılamaz hale geldi. Okulun yerine yenisi yapılmadığı için beldedeki öğrenciler büyük sorun yaşamaya devam ediyor.

Elazığ'da meydana gelen depremler sosyal yaşamı etkilediği gibi eğitim alanında da sorunlar yaşatmaya devam ediyor.

24 Ocak 2020 ve 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremler nedeniyle hasar alan okullar için önemli bir çalışma yapılsa da yeni yerleşim alanları, ilçeler ve beldelerdeki okul ihtiyaçları da devam ediyor.

Bu konuyla ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulunan Ak Parti Yazıkonak Belediye Meclis Üyesi Ahmet Öner, beldede bulunan Şehit Vedat Kılınçarslan İlkokulu'nun hasar aldığını ve o günden bugüne kadar sahipsiz kalarak yerine yenisinin yapılmadığını söyledi.

“OKULUMUZ SAHİPSİZ KALDI”

Okulun hasar aldığını ve bugüne kadar yıkımının da yapılmadığını dile getiren Meclis Üyesi Ahmet Öner, “24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen depremde şehrimizdeki binlerce bina gibi beldemizde bulunan Şehit Vedat Kılınçarslan İlkokulu ağır hasarlı hale geldi. O günden bugüne kadar herhangi bir çalışma yapılmadı. Ne binanın yıkılması ne de yenisinin yapılması için bir girişim yok.”

BELEDİYE PASİF KALIYOR

Belediyenin okul sorununu çözme noktasında pasif kaldığını belirten Öner, “Okulumuzun yapılması için herhangi bir girişim bulunmuyor. Biz aileler olarak çocuklarımızın iyi bir yerde eğitim almasını isteriz. Hem bizler hem vatandaşlar defalarca bu talebimizi dile getirdik. Belediye Başkanımıza da ilettik. Ne yazık ki belediye bu konuda pasif kalıyor. Bir çaba göstermiyor.” şeklinde konuştu.

RUTUBETLİ SINIFLARDA DERS GÖRÜYORLAR

Yazıkonak'ta çocukların sağlıksız ortamlarda eğitim görmek zorunda kaldığını belirten Meclis Üyesi Öner, “Yazıkonak Elazığ'ın en büyük beldelerinden biri. Nüfusumuz 15 bine yakın. Ciddi bir okul ihtiyacımız var. Öğrencilerimiz mevcut bir tane ilkokulda ders görmek zorunda kalıyor. Sıra üstüne sıra atılıyor. Bodrum katlara sınıf açmak zorunda kalıyorlar. Burada rutubetli ve sağlıksız ortamlarda çocuklarımız eğitim görüyor. Bu sorunun çözümü için yetkililerden acil bir çare bekliyoruz. Bir okul yıkıp yerine yenisini yapmak bu kadar mı zor?” dedi.

BAŞKAN SÖZ VERMİŞTİ

Öte yandan Yazıkonak Belediye Başkanı Hatif Çadırcı, hem geçmiş dönemde hem de 31 Mart yerel seçimleri propaganda döneminde okulun yapımı için gerekli girişimlerin yapılacağını belirterek yeni dönemde bu sorunun çözüleceği sözünü vermişti. Aradan geçen zamana rağmen okulla ilgili hiçbir ilerleme kaydedilmedi.

VATANDAŞ SORUYOR

Öte yandan geçmişte de bu sorunu defalarca dile getiren Yazıkonak halkı, Elazığ Milli Eğitim Müdürlüğü'nün depremin üzerinden yıllar geçmesine rağmen böylesine önemli bir ihtiyacı görmezden gelip soruna çare üretemediğinden yakınıyor.

Vatandaşlar Türkiye Yüzyılında Elazığ'ın en büyük beldesinde hasarlı bir okulun tekrardan yapılmamasına ve öğrencilerin rutubetli sınıflarda ders görmesine göz yumulmasına sert tepki gösteriyor.

MİLLİ EĞİTİM VE SİYASİLERE ÇAĞRI

Konu ile ilgili Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit'e seslenen Yazıkonak halkı, bu konuda siyasileri de göreve davet ederek sorunun çözülmesi için çağrıda bulundular.

Bakmadan Geçme