Harput Üniversitesi İçin Her Türlü Desteğe Hazırım !

Final Eğitim Kurumları Yön

TAKİP ET
Final Eğitim Kurumları Yön. Kur. Başkanı İbrahim TAŞEL, Uluslararası Final Üniversitesi açılışında yaptığı açıklamada Elazığ'da bir vakıf üniversitesi kurulduğu takdirde her türlü maddi manevi destek vereceklerini açıkladı. TAŞEL “Elazığlı iş adamlarımızla bir konsensüs oluşturarak el birliği ile bir üniversite kurulabilir. Ben bu konuda her türlü çalışmaya varım “ dedi.

Kurulacak üniversitede Elazığ'da yetişmiş akademisyenlerin akademik kadro için yeterli olacağının altını çizen Üniversite kurulması için binaların olması da önemli ama; bir diğer önemli olan konu öğretim elamanıdır. Bu konuda Elazığ çok zengin, Fırat Üniversitesi eski olduğu için çok öğretim elemanı yetişti. Biz kendi elemanlarımızla bu istihdamı gerçekleştirebiliriz. Başka şehirlerden gelen akademik kadronun yanı sıra Elazığ'ın kendi akademik kadrosunu kurabileceğini düşünüyorum” diye konuştu.

TAŞEL ayrıca, Elazığ'ın Doğu ve Güneydoğu Anadolu için önemli ve güvenli bir şehir olduğunu, bir üniversite kurulması halinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yaşayan öğrencilerinde çok rahatlıkla Elazığ'da okumayı tercih edebileceklerini aktardı.

Final Mezunlarına İş Garantisi !

Uluslararası Final Üniversitesi mezunlarına iş imkanı sağlayabilecekleri bölümlere de ağırlık verdiklerini dile getiren İbrahim TAŞEL “ Final'de 12 bin çalışanın 10 bini öğretmen, her yıl 2-3 bin öğretmen sirkülasyonu oluyor. Buradaki öğretmenlik bölümlerinden mezun olanların hepsini kendi okullarımızda alabilecek kapasitemiz var. Bu bir iş garantisidir. Bunun yanı sıra turizm alanındaki bölümlerimizde de partnerimiz DMG Grup olarak Kıbrıs'ta faaliyet gösteren Dimağ Beylerin şirketleri alabilecek durumda yani adada fark oluşturabilecek bir üniversite olacağız. Bunun yanı sıra mühendislik ve bazı sosyal bölümlerimiz olacak” diye kaydetti.

Üniversitemizden Gururla Bahsedecekler !

Uluslararası Final Üniversitesi bütün Elazığlıların yüz akı olacağını belirten Final Eğitim Kurumları Yön. Kur. Başkanı İbrahim TAŞEL “Nasıl ki ! Final'den şimdi gururla bahsediyorlarsa Üniversite'den de gururla bahsedecekler. Çocuklarını da çok rahat emanet edebilecekleri güzel bir üniversite olacak” diye katardı.

Tek İşimiz Eğitim Oldu !

Memleketini seven, vatansever, insanlar yetiştirdiklerini söyleyen TAŞEL “.Eğitim ve öğretimden başka hiçbir planımız olmadı. Tek işimiz eğitim oldu, bundan sonra da bu felsefeyle devam edeceğiz” dedi. Bu yıl Final Üniversitesi Türkiye'den öğrenci almadıklarını söyleyen TAŞEL “KKTC'den ve 12 farklı ülkeden öğrenci aldık. Gelecek yıldan itibaren İnşdigerah Türkiye'den de öğrenci almaya başlayacağız. Final Eğitim Kurumlarına yakışır bir çıta içerisinde hareket edeceğiz. Elazığ'da atmış olduğumuz ilk adımımızı buraya getiren Final'in düzenli, disiplinli, kaliteli çalışmasıdır. Hep bu yolda ilerledik” diye konuştu.

Global Bir Marka Olacağız !

Kurdukları üniversitenin Kuzey Kıbrıs'ta eğitim sektörünün temel direği olması şeklinde altyapısını yaptıklarını ifade eden Uluslararası Final Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dimağ ÇAĞINER “ Temel amacımız ülkesine hizmet verecek kaliteli bir eğitimle öğrencilerimizi hayata yetiştirmek. Bu misyonla yola çıktık eminim ki biz bunda da başarılı olacağız, bu hedefime ulaşacağız. İlerleyen zamanlarda Türkiye başta olmak üzere diğer ülkelerde kurulacak fakültelerle global bir marka olarak Uluslararası Final Üniversitesini Dünya'da tanıtmak istiyoruz”dedi.

Verecekleri kaliteli eğitimle hem kendi kurumları bünyesinde hem de diğer kurumlarda rahatlıkla tercih edilen mezunlar yetiştirme iddiasında olduklarını kaydeden ÇAĞINER “ Şunu da ifade etmek isterim. Üniversitemiz her ne kadar turizm ve eğitim alanlarında öne çıksa da mühendislik alanlarında diğer sosyal bölümlerde öne çıkmayı düşünüyoruz. Her bölümü üniversite olarak açmayı düşünmüyoruz ama; açmış olduğumuz bölümlerde iddialı olmak istiyoruz. Ona göre yatırımlarımızı yapacağız” diye konuştu.

Bakmadan Geçme