HANGİSİ KRAL?

Piyasalar değişen ve gelişen dünya düzeninde sert esen rüzgâr karşısında tutunmaya çalışırken küçük esnaf ise rızık kapısının kilidini korka, korka a&cc

TAKİP ET
Piyasalar değişen ve gelişen dünya düzeninde sert esen rüzgr karşısında tutunmaya çalışırken küçük esnaf ise rızık kapısının kilidini korka, korka açıyor. Söz küçük esnaftan açılmışken geçtiğimiz gün bir gazetenin manşetinde 'Perişan esnafın Kral Başkanları' adli bir haber okudum.

5362. Sayılı kanuna göre hareket eden oda başkanlarına bir hayli hakaretler edilerek, sanki oda başkanlığının babadan oğulla geçen Krdigerık gibi lanse edilmesi çok düşündürücü geldi bana.

Oda başkanlarının krdigerıkla değil, 5362.Sayılı kanunun ilgili hükmüne göre üyelerin en çok oy verdiği bir kişi tarafından yönetildiğini bilmeyen yoktur herhalde. Haberi yazan zat-ı muhterem kendini hdigeraç-ı mansur zannediyor ki, birde tuhaf sorular soruyor.

Oda başkanlıklarının talep makamı olduğunu icra makamı olmadığını bu değerli kardeşime hatırlatmak istiyorum. Benim niyetim, kardeşlik hukukuna hasar vermeyecek bir dil ile cevap vermek.

Esnafın kan ağlamasının sistemle alakası olduğunu, şehre yapılan yatırımlarda küçük esnafın belirleyici olmadığını, üretime yönelik yatırımların Esnaf odaları ile ilgili değil, büyük yatırımcılarla alakalı olduğunu, şehir için hayati önem taşıyan yatırımların Ticaret odaları ve Organize sanayi Bölge Müdürlükleri ile alakalı olduğunu hatırlatmak isterim.

Kaldı ki, Esnaf odaları 25 oda başkanından oluşur bütün oda başkanlarının sanki geliri varmış gibi lanse edilip, krdigerıkla suçlanması cidden meslek etiğine hiç yakışmadı.

Değerli meslektaşım gündemi atlamış olacak ki, Esnaf odalarına bağlı birçok oda çeşitli projeler geliştirerek, bazı bürokratlarında katıldığı törenlerle içerik hakkında bilgiler verildi.

Bana kalırsa, sorgulanması gereken oda başkanları değil. Esnafa devenin kulağını, kendine kızına ve damadına, iş ortamı sağlayan ilkokul mezunu başkanı sorgulamak gerekir.

Yıllardır neredeyse üç vardiya çalışıp koltuğunu kayıp etmemek için Allah'ın bütün vasıflarını üzerinde toplamış bir vuvuzella gibi sözde kredi(Faizle)  dağıtanı  sorgulamak gerekir.

İlkokul mezunu olmasına rağmen bir mühendis kadar maaş alan  ak saçlı başkanı sorgulamak gerekir.

Kapısında esnafı bekletip kredi vereceği esnafa anlamsız sorular soran altında makam aracı, bulunduğu yerde Kırıkları kaynatamayan iyi dikiş atamayan kısacası pratisyen hekim gibi olan  Başkan! ı sorgulamak gerekir.

Evet, esnafın çilesi gündeme gelecekse, bahse konu başkanın Heybesinden çıkanlara bugüne dek dokunan olmamasını sorgulamak gerekir.  Ama Türkiye değişiyor korkarım ki, şöhreti tanınmışlığı da bu başkanın tez elden sona ere.

Soruyorum şimdi kim Kral?

 Esnaf odaları Elazığ 'ın kaderini belirleyecek bütün toplantılara katılarak, şehrin gelişiminde söz sahibi olmuştur. Aşırı reklam ve yaptıklarını anlatmaktan kaçınan Esnaf Odaları ve başkanları yapılanların Elazığ için, Allah'ın rızasını kazanmak için yaptıklarını söylerken, kendilerini haksız yere eleştirenlere,' sırtlanlara alıştık kargadan mı korkacağız' mesajları veriyor.

Evet, tarzım değildir hele hele çok sevdiğim bir meslektaşımı eleştirmek ancak bazen hakkı teslim etmek adına bazı gerçeklerin bilinmesinde fayda görerek  hakaret değil eleştiri hakkımı kullandım.

Selam ve Dua ile.

 

Bakmadan Geçme