Halktan Kopuş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti grup toplantısında emekliler için zam çağrısı yapan CHP'yi belediyelerdeki borçlar üzerinden eleştirerek şunları söyledi: 'Buradan Sayın CHP Genel Başkanı'na şunu söylemek isterim dürüst siyaset verilen sözlerin arkasında durmayı gerektirir. Gücünüz yetiyorsa belediye başkanlarına söyleyin bedava yapacağız diyerek milletten oy istedikleri ancak 3 ayda 3-4 kez zam yaptıkları hizmetlerin fiyatlarını düşürsünler. Emeklilere faydanız dokunsun istiyorsanız talimat verin, belediyeleriniz Sosyal Güvenlik Kurumu'na olan birikmiş borçlarını ödesin. Meydanlarda oy verene bedava traktör vereceğiz demek kolaydır zor olan sözünün eri olmaktır. Hazine ve Maliye Bakanlığımız belediyelerin borçlarının kaynağında tahsiline başlayacak. Milletin varlığını değişik yerlerde harcamaya müsaade yok. Öyle 25 kuruşa simit yok'

TAKİP ET

Erdoğan'ın CHP'li belediyelerin; su, ekmek, ulaşım gibi hizmetlere yaptıkları zammı eleştirmesi eski bir belediyeci olarak ne kadar doğru bilmiyoruz ama bildiğimiz şu ki bu hizmetlerin vatandaşa ulaşmasında elektrik, mazot, doğalgaz, un, personel ve amortisman giderleri gibi birçok kaleme para ödeniyor. Tüm bunlara zammı da bizzat hükümet yapıyor.

Hükümetin yaptığı zam oranında da mal ve hizmet üreten kamu ve özel firmalar zam yapmak zorunda kalıyor. Kaldı ki sadece CHP'li Belediyeler değil Ak Parti ve diğer partilere mensup belediyeler de zorunlu olarak zam yapmak durumunda kalıyorlar. Belediyelerin hizmet üretmesi için de bu zamlar yapılmak durumunda.

CHP'li Belediyelerin yaptıkları zamları eleştirip, hemen her gün değişik ürünlere yapılan zamları görmezden gelip bunlarla CHP'yi tehdit etmek, bu belediyeleri halkın gözünde küçültmez tersine daha da büyütür.

Hele hele hemen her belediyenin oldukça birikmiş durumda olan SSK borçlarını direkt İller Bankası paylarından kesilmesi tehdidini sadece CHP'li belediyelere hitaben dile getirmek, siyasi olarak da Ak Partiye kazandırmaz, tam tersi halkın; “ Hükümet CHP'li belediyeleri çalıştırmıyor ki” yargısını pekiştirir ve bu belediyeleri daha da güçlü kılar.

Bu tür siyasi şantaj kokan cümleleri nasıl olur da Erdoğan'ın konuşma metinlerine girer, Erdoğan'ın konuşma metinlerini en son okuyan danışmandan siyasi getiri ve götürüsünü hesaplamadan nasıl geçer anlayabilmiş değiliz.

Danışmanların halktan ve halkın hissiyatından kopması dedikleri bu olsa gerek. Ah Erol Olçok ah!.. Sen gittin gideli Ak Parti rotasını da dengesini de halkı da kaybetti.

Bakmadan Geçme