HALKLA İNATLAŞMAYIN

TAKİP ET
Avrasya Araştırma Şirketi'nin açıkladığı son anket sonuçlarına göre, başta Mansur Yavaş, Muhittin Böcek ve Ekrem İmamoğlu olmak üzere tüm CHP'li belediye başkanları 31 seçimlerinde aldıkları oylarını daha da artırmışlar.

  Araştırmaya göre 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde yüzde 50,93 oy alarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilen Mansur Yavaş'ın 29 Nisan 2020 tarihi itibariyle oyunu yüzde 58,97'ye yükselttiği ve büyükşehir belediye başkanları arasında yüzde 8,04'le, oyunu en fazla artıran belediye başkanı olduğu ortaya çıkmış.

Mansur Yavaş'ı yüzde 7,05'lik oy artışıyla Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek takip ederken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise yüzde 31 Mart 2019'da 48,8 olan oy oranını Yüzde 55,82'ye yükselterek, yüzde 7,01'lik artış sağladığı görüldü.

Adana'da Zeydan Karalar, oylarında yüzde 5.17'lik artış yaşarken, Aydın'da ise Özlem Çerçioğlu, yüzde 5,01'lik artışla oylarını yüzde 58,95'e çıkartmış durumda.

Bu araştırma ne diyor? Bu anket sonuçları birilerine; 'siz bu belediyelerin halkın oylarıyla seçim kazanarak belediye başkanlığı makamına oturan isimlerle uğraşırsanız, onların hizmetlerine engel olmaya çalışırsanız,  vatandaş da bu yaşananları görür ve oy vermese bile bu başkanlara sahip çıkar' diyor.

'Halkın karşısında durulmaz ve ona rağmen siyaset yapılmaz' gerçeğini en iyi bilen ve bu gerçekle bugünkü makamlara gelen insanların, halkın gündemine bu kadar uzak durmalarını gerçekten anlamak çok zor. Sanki büyü yapılmış halkın nabzını en iyi tutan siyasi dehalarımıza. Ya da geçer akçe olan yeni nesil danışmanların halka inme gibi bir derdi ve gündemi olmamış bu güne kadar.

Bırakın adamlar belediye başkanlığı yapsınlar. Başarılı olurlarsa zaten halk onları hep seçer. Yok, olamazlarsa zaten giderler. Yeter ki eşyanın tabiatını rahat bırakın. Relaks olun ve hizmetlerde yarışın, engel olmaya çalışmak anketlerde de görüldüğü gibi onlara artı puan olarak yansıyor.

Bakmadan Geçme