HALK PAZARLARI TAŞINACAK MI?

Erkan BAY/ Elazığ'da kurulan pazarlar, üreticiler ile tüketicilerin ortak buluşma alanları olarak bilinir.

TAKİP ET
Vatandaşların her türlü ihtiyacını karşılamak için haftanın belirli günlerinde kurulan Halk Pazarları, merkezde olmasından dolayı trafiğin sıkışmasına ve mahalle sakinlerinin rahatsız olmasına neden oluyor.

                     Vatandaşların sebze, meyve, giyim, ayakkabı ve her türlü ihtiyaçlarına uygun malzemeleri ucuz fiyatlarla alabildikleri alan olarak bilinen Halk Pazarları zaman ilerledikçe merkez de sıkışıp kalmasından dolayı sorunlarında yaşanmasına neden olmaya başladı.  

Elazığ'da merkezde bulunan apartmanların arasında sıkışıp kalan Pazartesi, Salı ve Cuma Halk Pazarları, ana caddeye yakın olması nedeniyle trafiğin kitlenmesine neden oluyor.

PAZARCI ESNAFI VE VATANDAŞ ZOR DURUMDA KALIYOR

Elazığ'da hizmet veren Pazartesi, Salı, Cuma Halk Pazarları dar sokaklara kurulması nedeniyle birçok sıkıntının yaşanmasına sebep oluyor.

Bir gün öncesinden gece ya da sabahın erken saatlerinde pazar alanına gelerek tezghını kuran pazarcı esnafı, birçok sorun ile karşılaşırken mahalle sakinleri ile de bazı zamanlar tartışma yaşanıyor.

Ayrıca pazara alışveriş için gelen vatandaşların araçlarını yol üzerine park etmesi ile de trafik kitleniyor.

HALK PAZARLARI DAHA UYGUN BİR YERE TAŞINSIN

Semt pazarlarının daha uygun bir yere taşınmasını talep eden mahalle sakinleri, etkilileri göreve davet ediyor. 

Yetkililer ve Pazarcılar Derneği'nin yapacağı çalışmalar ve alacakları ortak bir karar neticesinde hem pazarcı esnafın hem de vatandaşların daha rahat edeceğini ifade eden mahalle sakinleri, 'Bu sorunun en kısa zamanda çözülmesi gerekiyor.'' diye ifade etti.

PAZAR ALANLARI OLUŞTURULSUN

Kuruldukları günlerde mahallelerin rahatsız olmasına ve trafiğin kitlenmesine neden olan halk pazarlarının Perşembe Halk Pazarı örneğinde olduğu gibi ''Pazar Alanlarının'' oluşturulmasını ve uygulanmasını istiyor.

GÜRÜLTÜ OLDUKÇA FAZLA

Mahalle sakinleri, 'Pazartesi Pazarı mahallemizde her hafta kuruluyor. Pazarcı esnafımız ekmek paralarını kazanmak için mücadele ediyor. Vatandaşlarımızda bu pazara gelerek ihtiyaçlarını alıyorlar. Bu konular da bir sıkıntımız yok. Ama mahallemiz Pazartesi günleri gürültüden yaşanmaz bir hale geliyor. Gürültüden evlerimizde oturamıyoruz.'' dedi.

 

TRAFİK KİTLENİYOR

Trafiğinde Pazartesi günleri çekilmez bir hal aldığını ifade eden Mahalle Sakinleri, ''Pazartesi Pazarının olduğu yerlerde normal zamanlarda araçlar park ediliyor. Pazar kurulduğu zaman Pazarcı Esnafının da araçlarını park etmesi ile tartışmalar yaşanıyor. Bizler Pazarcı Esnafının mağdur edilmesini istemiyoruz. Sonuçta Pazarcılar bizlere hizmet ediyor. Ama Pazartesi Pazarı daha uygun bir yere taşınırsa bizlerde, pazarcı esnafı da rahat edecek.'' diye konuştu.

 

PAZARTESİ, SALI VE CUMA PAZARLARI'NIN SORUNLARI AYNI

Pazartesi, Salı ve Cuma Halk Pazarları'nın Merkez de kurulması nedeniyle sorunların yaşandığını ifade eden Mahalle Sakinleri, 'Yetkililerin bu soruna bir çözüm bulması gerekiyor. Pazarlar daha uygun yerlere taşınırsa vatandaşlar daha iyi hizmet alabilir. Pazarcı Esnafı ise daha rahat malzemeleri getirir. Daha iyi şartlar da hizmet ederler.'' dedi.

Bakmadan Geçme