Halk Ekmek için Start Verildi

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, söz verdiği bir projeyi daha hayata geçiriyor. Şerifoğulları, Elazığ Belediyesi Halk Ekmek Üretim Tesisi kurulacağı alanda incelemeler de bulunarak, yapım çalışmalarının başlayacağını ifade etti. 

TAKİP ET

Sosyal belediyecilik ilkesi doğrultusunda vatandaşlarımızın ucuz, sağlıklı ve kaliteli ekmek ihtiyacını karşılamak aynı zamanda istihdama katkı sağlamak üzere Elazığ Belediyesi Halk Ekmek Üretim Tesisi kuruluyor.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın “Sosyal Belediyecilikte Elazığ Vizyonu” başlığı altında vaat ettiği Halk Ekmek için çalışmalara başlanıldı.

ELAZIĞ İÇİN ÖNEMLİ BİR HİZMET

Başkan Şerifoğulları, yeni dönem sosyal projeleri kapsamında vatandaşların ucuz, sağlıklı ve kaliteli ekmek ihtiyacını karşılamak ve aynı zamanda istihdama katkı sağlamak için Elazığ Belediyesi Halk Ekmek Üretim Tesisi'ni kuruyor. Tesislerde, çölyak hastalarını da ihmal etmeyerek glütensiz ekmek üretimi de gerçekleştirilecek. Tesislerde üretilecek ekmekler, satış büfeleri aracılığıyla vatandaşlara ulaştırılacak.

YAKLAŞIK 15 YIL ÖNCE KAPANMIŞTI

1984 yılında Elazığ'da belediyenin de cüzi bir hisse ile ortak olduğu ancak tesisi işletenler tarafından iyi yönetilememesi sonucu kapanmış ve uzun süre gündemi meşgul etmişti.

Elazığ için büyük ihtiyaç olan Halk Ekmek Fabrikası'nın yeniden hizmete girmesi için Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, düğmeye bastı.

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI MÜJDEYİ VERDİ

Sosyal belediyecilik ilkesi doğrultusunda vatandaşlarımızın ucuz, sağlıklı ve kaliteli ekmek ihtiyacını karşılamak aynı zamanda istihdama katkı sağlamak üzere Elazığ Belediyesi Halk Ekmek Üretim Tesisi'nin kurulması için önemli bir adım daha atıldı. Fabrikanın kurulacağı alanda incelemelerde bulunan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, müjdeyi vererek, Halk Ekmek Fabrikasının kurulacağı alanda incelemelerde bulundu.

ŞERİFOĞULLARI: “HALK EKMEK FABRİKAMIZI KURUYORUZ”

Fabrikanın kurulacağı alanda incelemelerde bulunan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, vatandaşların günlük ekmek ihtiyacını karşılamak için halk ekmek fabrikasının kurulacağını belirterek: "Hemşehrilerimizin günlük ekmek ihtiyacını kaliteli ve ekonomik bir şekilde karşılamak için Halk Ekmek Fabrikamızı kuruyoruz. Başkan Yardımcılarımız ve birim müdürlerimizle birlikte, yapım çalışmalarına başlayacağımız Halk Ekmek Üretim Fabrikamızın bulunacağı alanda incelemelerde bulunduk." dedi.

HALK EKMEK NEREDE KURULACAK?

Halkın büyük bir özlemle beklediği, ucuz ve kaliteli ekmeğe ulaşımda önemli bir misyon üstlenecek Elazığ Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, Yıldızbağları Mahallesi, Destek Hizmetleri kuzeyinde bulunan alanda inşa edilecek. Konumu ile şehrin dört bir yanına rahatlıkla ve kısa sürede ekmek dağıtım imkânı sağlayan fabrikanın önümüzdeki aylarda hizmete girmesi bekleniyor.

Yorumlar 5
Rumeysa 29 Haziran 2024 23:21

Bunlar sosyal belediyecilik derken, aç kalsınlarki bize muhtaç kalanlar bizde bikaç koli erzakla onların açlık dan ölmesini engelleye ama hep bize muhtaç kalanlar, şeklimde idrak ettiklerinden Sosyal bir sorumluluk, sosyal faaliyet ve sosyal belediyecilik beklemeyin. Akp nin yönettiği her organizasyondan ancak rant devşirilir ve o rant sadece akplilere gider. Halk ekmek mevzusuna gelince, geç kalınmış bir süreç ama başarırsa Şahin bey, takdir ederiz.

İsmet 29 Haziran 2024 14:33

Sayın başkanım güzel bir düşünce, trafik sorunu açısındanda bisilet yolları açın, atobüs abonman ücretlerini minibüs fiyatlarıdan daha önemli miktarda ucuz olsun.

Alparslan 27 Haziran 2024 19:46

Akp ve sosyal belediyecilik, hiç olacak iş değil. Akp ile ancak rant peşinde bir belediyecilik olur, akp li değilseniz zaten ranttan da pay alamazsınız. Halk ekmek fabrikası kurmak belki sosyal devlet anlayışı için bir adım olabilir ama gelgörki oraya istihdam edilecek hamal da şoför de akp olacak.

AsenaTuba 27 Haziran 2024 19:43

İnşallah, sizinde dediğiniz gibi bikaç ay içinde faaliyete geçerde alternatif olur. El kadar ekmek 10 TL oldu ve önümüzdeki günlerde 12 olacak sanırım.

Yavuz Obuz 27 Haziran 2024 19:38

1984 yılında rahmetli M. Temizer tarafından kurulan Elazığ Halk Ekmekde belediye hissesi kayda değer oradaydı, 50 ortaklıydı ama bence belediye hissesi en az idi, kapanmasına sebepde Temizerden sonraki belediye yöneticilerinin bu fabrikaya gerekli önemi vermemesidir, sonuçta iflas edip kapandı. Şahin Beyde ilk hizmet döneminde halk ekmek için hiç bişey yapmadı zaten. Şimdi bu proje hemen faaliyete geçermi bilmem ama bence bi 3 ya da 4 yıl oyalarlar, siz de gündemde tutarsınız, sonra seçim gelir zaten, propaganda malzemesi olur, hayatta olursa Tayyip beyde gelip açılış yapar belki.

Bakmadan Geçme