Gündem '15 Temmuz Özel Sayısıyla' Çıkıyor

 

ELAZIĞ DEMOKRASİ MEYDANI AN BE AN İŞLENDİ

 

Türk Silahlı Kuvvetleri içinde bir azınlık tarafından 15 Temmuz 2016 tarihindeki darbe girişimini millet tan

TAKİP ET


ELAZIĞ DEMOKRASİ MEYDANI AN BE AN İŞLENDİ



Türk Silahlı Kuvvetleri içinde bir azınlık tarafından 15 Temmuz 2016 tarihindeki darbe girişimini millet tankın önüne yatarak püskürtmüş ve o karanlık gecede 249 vatan evladı şehitlik mertebesine yükselmişti. Darbenin ilk saatlerinden itibaren Elazığlılar eski adıyla İzzetpaşa Meydanı'na akın etmiş ve milli iradenin yanında olduklarını göstermişlerdi.

VATANDAŞ CUMHURUN REİSİNE KULAK VERDİ

Karanlık gecede olaylar dakika dakika gelişirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla vatandaşlar şehrin meydanlarına inmiş ve demokrasi nöbeti tutmaya başlamışlardı. 15 Temmuz gecesi başlayan ve 10 Ağustos 2016 tarihinde sona eren nöbette yaşananlar Gündem Dergisi'nin 15 Temmuz Özel Sayısı'nda yer aldı.

TÜM ETKİNLİKLERE YER VERİLDİ

Derginin içeriği hakkında imtiyaz sahibi Erkan Ayyıldız'dan edindiğimiz bilgiler ışığında, 28 gün süresince süren programların ayrıntılı bir şekilde ele alındığı ve nöbette yaşanılanların görsellerle sunulduğunu belirten Ayyıldız, açıklamasında şunları söyledi: “Bir karanlık gecenin sabahında milletin şanlı zaferiyle sonuçlanan bu girişim, Elazığlıların vatan ve millet sevdalısı olduğunu bir kez daha gösterdi. Henüz 6 aylık bebeğiyle meydana gelen anneler, yaşlı amcalar ve küçük çocuklar adeta bir zafere imza attı.”



“15 TEMMUZ ÖZEL SAYISI OKUYUCUYLA BULUŞACAK”

Hain darbe girişiminin başladığı saatlerden itibaren yaşanılan sıcak gelişmelerin ele alındığı ve olayların an be an işlendiği Gündem Dergisi 15 Temmuz Özel Sayısı'nın, 15 Temmuz 2017 günü Demokrasi Meydanı'nda vatandaşa dağıtılacağını ifade eden Ayyıldız sözlerine şöyle devam etti:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın her fırsatta dile getirdiği “15 Temmuz'u unutmayacağız ve unutturmayacağız” sözünden hareketle bizler de ekibimizle, şanlı zaferin yıldönümünde böyle bir çalışma yapalım istedik. Tasarımı ve içeriğiyle vatandaşın beğenisini kazanacağını umduğumuz özel sayımızı 15 Temmuz akşamı Demokrasi Meydanı'nda halka dağıtacağız. A 3 ebadı ve iç sayfaları kuşe kâğıt olacak derginin imaj sayfalarında ise kahramanlık eserlerine yer vereceğiz. O gece şehitlik mertebesine ulaşan Elazığlı şehitlerimiz için oluşturduğumuz sayfalar ve 249 şehidimizin yer alacağı dergimizde Cumhurbaşkanımızın o gece halka seslenişi ele alındı.”



DEMOKRASİ NÖBETLERİNE GENİŞ YER VERİLDİ

Vatandaşın bir an olsun ayrılmadığı 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'ndaki nöbette yaşanılanların geniş bir perspektifte işlendiğinin altını çizen Ayyıldız, sözlerini şöyle tamamladı:

“Biz istedik ki o günlerde yaşanılanları yeniden hatırlayalım ve zihnimizi canlı tutalım. Cumhurbaşkanımızın her fırsatta dile getirdiği gibi ‘Allah zalimlere fırsat vermesin, vatanımıza göz dikenleri bertaraf etsin.' İşte Gündem Dergisi 15 Temmuz Özel Sayısı'nda birçok hatıraya yer vermeye çalışarak anılarımızı canlı tutmayı hedefledik. Bu konuda bizlerden desteğini esirgemeyen, kurum ve kuruluşlara ve Gündem ekibine yürekten teşekkür ediyorum.”

Bakmadan Geçme