GÜN, PARTİCİLİK GÜNÜ DEĞİL!

Türkiye,  terör saldırılarına her gün şehit verirken ve ülkede tam bir kaos havası hakimken, bu durumdan kurtulmak amacıyla tüm partilere ve kurumlara görev d&uum

TAKİP ET
Türkiye,  terör saldırılarına her gün şehit verirken ve ülkede tam bir kaos havası hakimken, bu durumdan kurtulmak amacıyla tüm partilere ve kurumlara görev düşüyor. 7 Haziran seçimlerinin getirdiği siyasi belirsizlik ve Ak Parti'nin koalisyon kurma çabalarının sonuç vermemesinden cesaret alan terör örgütü asker, polis ve sivillere dönük eylemlerini sürdürüyor.

 

HDP SEVİMLİ GÖSTERİLDİ

Ülkenin kalkınma ve hızla ilerlemesinden, Ordadoğu'da belirleyici bir güç olma iddiasından, Çin ve Rusya paktına yaklaşım gösterilerek İran'la özel iletişim içinde bulunması başta Amerika, Almanya ve İngiltere açısından tehlikeli bulunmuş bu sebeple bu gidişatın durdurulması gerektiği bunun için de mutlaka ve mutlaka Ak Parti'nin hükümetten düşürülmesi gerektiği hesapları üst akıl tarafından planlanmıştı.

Okyanus ötesinin de desteğine rağmen Gezi oltaları ile 17 ve 25 Aralık kalkışmalarıyla bunu başaramayan üst akıl, bu projenin hayata geçirilmesi için Ak Parti'yi  hükümetten indirmek için HDP'nin mutlaka barajı aşması gerektiğini görerek bu alana yoğunlaştılar.

7 Haziran seçimleri öncesinde yazarı, sanatçısı, sosyetesi, entelektüeli, hümanistti, sosyal demokratı hemen her kesim HDP'yi parlatmak için el birliği yaptılar. O güne kadar kırsal ve güneydoğu partisi gibi algılanan HDP'ye Nişantaşı'nda, Beyoğlu'nda oturan Beyaz Türkler dediğimiz tuzu kurular bile oy verdiler. Hatta bunu sosyal paylaşım hesaplarında açıklamaktan hatta köşelerinde açıkça yazmaktan da geri durmadılar.

Yine HDP eş başkanı Selahattin Demirtaş'ı saz çalan, şiir okuyan, sevimli ve sempatik bir pop star gibi gösteren televizyon programları yapıldı.

AMACA ULAŞILDI

7 Haziran seçimlerinde üst aklın planı tuttu ve HDP, yüzde 13 oy ve 80 milletvekili ile meclise girdi. Bu sonuç elbette Ak Part'ye de yansıdı ve tek başına iktidar sayısı olan 276 milletvekiline ulaşamayıp 158 milletvekilinde kaldı. Türkiye düşmanları ve ne acıdır ki içimizden de yandaşları ve ortaklarıyla birlikte hedeflerine ulaşmış oldular.

SURUÇ SALDIRISI BAHANE EDİLDİ

Ülkemizde kaos ortamı oluşturmak isteyenler bir sebep gerekiyordu ve onu da Suruç baskınıyla düğmeye bastılar. Bugüne kadar IŞİD'in üstlenmemesine rağmen faturayı IŞİD'e, bunun üzerinden de hükümete keserek sözüm ona bunun intikamın almak amacıyla kanlı saldırılarına başladılar. Polisleri evlerinde şehit eden örgüt sonrasında askeri birliklere ve konvoylara yönelik saldırılarını sürdürmeye devam etti.

MHP, TARİHİ HATASINI YAPIYOR

Her gün şehit haberlerinin geldiği, ülkenin her tarafından bir tedirginlik yaşandığı, borsanın dibe vurup doların 3 bin rakamını gördüğü ve bu olaylar devam derse dişlilerin de durup on binlerce insanın işsiz kalma ihtimalinin olduğu bir süreçte MHP'nin tüm seçeneklere kapılarını kapatması, özellikle çözüm sürecinde Ak Parti'nin MHP'ye en yakın durduğu bir düzlemde bu sorumluluktan kaçması MHP tabanında bile tepkiyle karşılanıyor.

MHP TABANI TEPKİLİ

Kritik süreçte ülkenin hükümetsiz kalmaması ve özellikle PKK'ya yönelik başlatılan operasyonlara destek amacıyla uzun süreli ve istikrarlı bir AK PARTİ-MHP koalisyonun en akıllı bir yol olduğunu belirten MHP tabanı, bu koalisyonu tıkayan Bahçeli'ye tepkili. Bahçeli'nin ülke için elini taşın altına koymak yerine yangının devam etmesi ve sırf Ak Parti ile HDP'yi aynı hükümete zorlayıp bu tabloyu halka gösterip basit oy hesaplarına girmiş olması ihanet olarak görülüyor.

'MHP TEK BAŞINA İKTİDAR OLMAYI MI BEKLİYOR'

MHP'nin tabanı ile Ak Parti tabanının birbirlerine en yakın taban olduklarını, çözüm süreci konusunda da Ak Parti'nin MHP söylemine yakınlaştığı bu dönemde MHP yönetiminin koalisyona girmemesi, dahası erken seçime de hayır demesinin şehit haberlerinin gelmesinin devamı ve HDP'nin elinin güçlenmesi demek olduğunu belirten MHP tabanı bu konuda üst yönetime oldukça tepkili. MHP'nin alabileceği kadar oy aldığını bundan sonra yapılacak seçimlerde de bu oranın üzerine çıkmasının mümkün olmadığını belirten taban öfkelerini 'MHP tek başına iktidar hayali mi görüyor' diye ifade ediyorlar.

MHP ÜLKEYİ SARAY SÖYLEMİNE FEDA EDİYOR

MHP'nin ülkede yanan yangını görmeyip,  'Ülkeyi bu duruma Ak Parti getirdi' söylemi ile 'Saray' tekerlemesine bağlamasının gerçek vatanseverlikle ilgisi olmadığını belirten MHP tabanı, MHP'nin bu tavrı ve duruşuyla ülkemizi yok etmek isteyen güçlerin ekmeğine yağ sürdüğünü belirtiyorlar.

SUÇLU ARAMA ZAMANI DEĞİL

MHP tabanı; MHP'nin gelinen noktada görevden kaçmak amacıyla 'Bu durumun müsebbibi biz değiliz' diyerek ucuz siyaset peşinde koşmaması, ülke için tavrını ortaya koyması, koalisyona girmese bile terörle ilgili konularda hükümete destek vermesinin daha doğru olacağını belirtilerek. 'Gün particilik ve kısır siyaset yapma günü değil ülke için adım atma günüdür 'diye ifade ediyorlar.

Bakmadan Geçme